Nyheter

Freddy tar steget från YIF till IFK

IFK Ystad har gjort klart med sitt första nyförvärv inför återkomsten till Hanbollsligan.
Den 20-årige högersexan Freddy Andersson ansluter från Ystads IF.

På högersex finns redan Simon Aulén och Christopher Schnell i truppen, men trots detta ser IFK Ystad om sitt hus och plockar in en tredje spelare på positionen. Freddy har meriter från ungdomslandslag och är absolut inte okända för IFK supportrarna då både storebror Felix och pappa Uffe representerat IFK Ystads A-lag.
Freddy har under säsongen spelat med YIF U i division ett. Han har tillhört Elitlagstruppen och debuterade i Elitserien 2015/2016 där han var med i åtta matcher.

– Freddy kommer från en riktig IFK Ystad familj så det är glädjande att han nu hittat ”hem”! Även om vi har två H6:or i truppen redan så har vi en vision om att vara 3 spelare på de flesta positioner till kommande säsong i en träningstrupp. Vi har fortfarande inte full återväxt underifrån så då behöver vi ha rejäl bredd i A-truppen för att klara oss i Handbollsligan, säger IFK Ystads tränare Kenneth Andersson och fortsätter:
– Att Freddy är den spelare han är och har den bakgrund han har spelar naturligtvis också en stor roll i beslutet att värva honom. I Freddy får vi en riktig kämpe som med sin mentalitet kommer passa bra in i gruppen. För att vara kantspelare är han ganska lång och har en riktigt spännande arm. Han har absolut förutsättningar för att bli en bra spelare på högsta nivå.

Marcus Lindgren, sportsligt ansvarig i YIF:
– För Freddys skull så hoppas jag att ett miljöombyte och klubbyte kan ta honom ytterligare några steg i sin utveckling. Freddy är en bollkonstnär på sin högerkant och har under sina ungdomsår firat stora triumfer på sin högerkant. Med USM-guld, landslagsmeriter så har Freddy hunnit med en hel del och jag hoppas att steget han väljer att ta utvecklar honom ännu mer.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close