HandbollHandbollsbloggenHK Malmö

HK Malmö – som en mustig bœuf bourguignon

HK Malmö har tackat för sig i kvartsfinalsteget fyra säsonger i följd.
Nu kommer den trenden att brytas.

Visserligen höll laget på att tappa matchen sista kvarten. När HKM missade sina chanser att döda kampen fick Sävehof momentum och det var först i sista anfallet som Jim Andersson kunde skicka in kvitteringen 23-23.

Förlängningen blev å andra sidan en fullständig kross.
Malmö gjorde 4-0 den första femminutershalvleken och inhopparen Dan Beutler i sina Asicsskor var tätare är en oljeschejk den 25:e. Schack matt och 2-0 i matcher. 27-31 stannade det vid.

Det slår mig ofta att HK Malmö har en på pappret häftig mix.
Några av de mest rutinerade farbröderna som finns tillgängliga inom svensk handboll varvas med ett yngre garde mitt i sin slå-igenom-fas. Lägg därtill en joker som Kassem Awad som i princip hade gett upp sin division två-karriär för två säsonger sedan.

Kocken som rör i kastrullen har verkligen lyckats få till den där balansen som man vill ha i en rustik gryta.
De robusta morötterna, de kittlande syltlökarna, det perfekt möra köttet, den mättande buljongen och det mustiga vinet.
Det finns gott om tränare som skulle misslyckas med de råvarorna. Stian däremot är pålitlig som en Mat-Tina, med souschef Konrad Rasmussen vid sin sida.

På torsdag har Malmö läge att säkra semifinalplasten. Det ska mycket till om de inte sätter den första matchbollen. Sävehof hade sin kraftsamling den här kvällen. Jag tror inte att de orkar göra det en gång till i Baltiskan. Och framför allt så tror jag inte att de själva tror att de kan vända på’t – även om de faktiskt lyckades vända ett 0-2-underläge i matcher mot RIK häromåret.

På tal om HK Malmö.
Jag tog ett snack med Linus Persson i morse. Han gör alltså sin sjunde säsong i HK Malmö. Och Grävar’n, den stilfulle materialaren, är inne på sin 19:e! För att vara en “ny” klubb så finns det rikligt med tradition.

Det skulle inte förvåna om det här laget för IFK Kristianstad att sätta i halsen den 10 maj.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close