FotbollMalmö FFNyheter

Starkt förbättrat skadeläge i MFF

Som det ser ut nu blir det enbart långtidsskadade Andreas Vindheim som missar den allsvenska premiären med MFF.

– Vi väntar på att Fouad Bachirou (bilden) ska få specialskydd etför sin hand så att han även kan gå in i kontaktmoment. Det hoppas vi sker senare idag. Nu var han ute och fick köra utan kontakt med boll och löpningar. Men vi räknar med att få in honom i ordinarie träning snart, förhoppningsvis redan i morgon Pär Herbertsson jobbar med att plocka fram skyddet, berättade MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson efter måndagsträningen.

– I övrigt körde Fredrik och Oscar fullt ut idag. Pavle också, med sitt första pass efter uppehållet. Så det är bara Vindheim som är helt och hållet på rehablistan.

Franz Brorsson gick av i 87:e minuten i U21-landskampen mot Turkiet, men det har MFF checkat av i efterhand.

– Det handlade bara om kramp.

Innebär det att alla utom Andreas Vindheim är redo för spel i helgen?

– Allt känns bra. Det ska inte vara några problem, betonade Jesper Robertsson.

Fredrik Andersson skadade handen på en träning när han gjorde en räddning och Oscar Lewicki fick ljumskbesvär i cupkvartsfinalen mot IFK Göteborg och missade semifiinalen mot Östersunds FK. Nu är båda alltså tillbaka i full träning och besvärsfria.

Pavle Vagic, som missat stora delar av försäsongen på grund av två olika skador, körde också för fullt.

– Klart att det var speciellt för mig att köra för första gången efter ett så långt uppehåll och det kändes hur bra som helst, konstaterade Pavle Vagic.

Något icke-skaderelaterat som kan påverka matchtruppen mot Elfsborg är dock att Carlos Strandberg vilken dag som helst kan bli tvåbarnspappa.

– Inget har hänt än och det har inte gått över tiden, men nedkomsten är planerad till den här veckan, berättade MFF-anfallaren när han gick av hybridträningsplanen där MFF för första gången på länge valt att lägga träningpasset.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close