HandbollHK MalmöNyheter

All Time High för HK Malmö

För första gången någonsin i klubbens historia är HK Malmö klart för SM-semifinal.

Sävehof besegrades med 25-23 och 3-0 i matcher och 2 188 åskådare stod upp och jublade i Baltiska Hallen.

All Time High och alla är stolta, men alla vill dessutom ha mer. SM-finalen hägrar.

– Vi hade ju åkt ut flera år i rad i kvartsfinal och nu var vi tvåa i serien och favorit. 3-0 är bra och killarna ska ha stort beröm och visade att de är starka i skallen när det drar ihop sig. Det är alltid lite svårare när det är sista matchen och motståndarna är mer desparata. Vi har mycket mer att hämta, bara i den första halvleken gjorde vi sju-åtta tekniska fel och var lite präglade av stundens allvar. Sedan kom vi tillbaka och det är jag jäkligt nöjd med.

– Ingen frågar hur det såg ut efter ett avancemang och nu är vi i semifinal. Alla de åtta bästa lagen är starka och det är alldeles för många som glömmer att ska man ta sig till final ska man inte bara vinna en semifinal utan en kvartsfinal också. Sävehof är bra, men vi var bättre, sammanfattade HK Malmö-tränaren Stian Tönnesen och lade till.

– Första gången i semifinal. Jag är stolt!

Nu väntar fler veckor utan matcher innan det är dags att starta semifinalspelet. Stian Tönnesen pratade om att träna ordentligt, samla kraft och kondition och få igång till exempel Mattias Kvick, som varit bra efter skadeuppehållet, men som kan varva upp ännu mer.

Fredrik Petersen (bilden), som gjorde en stark insats och verkligen klev fram när det avgjordes sista kvarten, hoppades dock på lite påskledigt.

– Jag hoppas att vi får ett par dagar fritt så att man kan ta sig en påskasnaps, lite öl och kunna njuta, sa han med ett stort leende.

Efter 3-0 mot Sävehof betonade han också att HK Malmö kan betydligt bättre.

– Vi visade framförallt en jäkla moral. Spelmässigt gjorde vi kanske tre av våra mindre bra matcher på länge! Egentligen är det bara Dan Beutler som gjort en riktigt bra prestation i jämförelse med vad han kan. Han har varit på yppersta världsnivå. Vi andra har varit, ja mediokra. Ingen utespelare, mig själv inkluderad, har spelat på sin toppnivå. Vi har kämpat som fan. Det tekniskt-taktiska har varit sådår och det ska vi inte stå och gnälla över utan mest veta att det finns rejält utrymme att förbättra oss till semifinalen.

Förutom Fredrik Petersen klev Binai Aziz och Mattias Kvick fram den viktiga sista kvarten. Bakåt var det dessutom stabilt och för en gångs skull behövde Dan Beutler inte göra någon kanonmatch. Han förlorade till och med den kampen mot Sävehofs Per Sandström.

– Skönt för våra målvakter att veta att de inte behöver göra 25-30 räddningar för att vi ska vinna, påpekade Fredrik Petersen.

Och Stian Tönnesen betonade att Kvicks comeback betytt mycket.

– Klart att det är jätteviktigt att ha med honom. Det blir några kilo extra att flytta på och när de ska fram på våra skyttar kan vi liksom hitta lite mer bakom dem. Han var borta sex veckor och klarade ändå att göra ett par viktiga mål i den andra halvleken. Det var fantastiskt roligt för honom, konstaterade HKM-tränaren.

I Sävehof var William Bogojevic mest svårstoppad. Han for runt som en korsning mellan en stridsvagn och en flipperkula, knappast vackert, men både effektivt och irriterande. Han, Sandström och Oskar Sunnefeldth höll laget kvar i matchen.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close