HandbollLUGINyheter

LUGI släpper Adam Tumba – “Vet inte vart jag hamnar”

LUGI och U21-VM-spelaren Adam Tumba, 22, går skilda vägar efter säsongen.
– Så är det i den här branschen. LUGI valde att satsa på andra spelare och det är bara att acceptera. Jag får se det som en möjlighet att få en större roll i en annan klubb. Frågan är bara vilken, säger Tumba.

LUGI fräser på i bestämd takt i Handbollsligans kvartsfinalspel och kan under torsdagskvällen bli semifinalklart om man tar tredje raka segern mot RIK.
Vänstersexan Adam Tumba har dock fått snålt med speltid under säsongen och nu står det klart att LUGI inte förlänger kontrakt. LUGI har skrivit ett 3,5-årskontrakt med 19-årige juniorlandslagsmannen Axel Mourand.
– Då valde LUGI mellan att behålla mig eller Lucas Pellas – och de valde Lucas. Surt på sätt och vis, men så är det ju den här branschen. Knappt fyra säsonger i A-laget, via junior/farmar-lag, har det blivit och jag har trivts jättebra.
– Jag känner att jag utvecklats mycket den här säsongen och att jag hör hemma på den här nivån. När jag väl fått chansen har det gått bra.
Hur ser framtiden ut?
– Jag vill ha ansvar – som jag inte fått i LUGI. jag har suttit mycket på bänken och inte fått första tjing på min position. Det känns som att jag har mycket inom mig. Jag får se det som en möjlighet att få en större roll i en annan klubb. Frågan är bara vilken, säger Tumba som spelade U21-VM i Algeriet så sent som i somras.
Har du kontakt med andra klubbar?
– Lite grand, men inget kontrakt på bordet. Och just nu är det slutspelet med LUGI som jag måste fokusera på, avslutar Tumba.

Hutteboll #7 – Möt Adam Tumba och Emma Rask

Relaterade artiklar

Back to top button
Close