IshockeyMalmö Redhawks

Hockeykrönika: “Semifinal – inget annat än frukten av ett stenhårt arbete”

Att Frölunda skulle bli en tuff nöt att knäcka visste vi redan innan men statistiken och känslan var ändå att detta var ett lag som Malmö skulle kunna besegra. Jag var inne på det i min krönika inför matchserien och när vi nu kan summera den blev det just så, Malmö till semifinal, och det är frukten av ett stenhårt lagarbete.
Det passar dessutom ett lag som Malmö att vara underdogs. Ett lag utan de där stora stjärnorna som ensamma har krav på sig att leverera och skapa poängen. Och just det tror jag var den stora skillnaden mellan lagen. Frölundas alla stjärnspelare blev iskalla framför mål, trots vidöppna lägen som skapades ur ett bra spel. Och när det blir sådär blir lagbyggets kollektiv ännu starkare, fyller spelare med ett avslappnande självförtroende som gör att när lägena kommer blir det så mycket enklare att göra mål.

Foto: Christian Örnberg Bildbyrån

Och när den känslan dessutom lyckas förmedlas ut i en stad som gillar hårt arbetande pågar istället för främmande långväga primadonnor, blir även hockey en publiksport i fotbollsstaden Malmö. Att Malmöpubliken är kräsen vet vi sedan lång tid tillbaka. Och stjärnspelare som kommer hit som inte gör jobbet har setts i alldeles för många versioner, vilket utarmat den riktiga hockeypubliken och gett fotbollen en stenhård särställning i Malmö.
Men när nu Sylvegård tillsammans med Peter Andersson i spetsen satt ihop det lag som man till viss del fått bygga om under säsongen på grund av alla skador, har man fyllt på med spelare från bland annat Pantern, kvartersklubben i Östra Malmö. Det har gett laget ännu mer hårt jobbande karaktär i spelare som t.ex Wemmenborn och skånepågen Rosdahl som är beredda att offra en hörntand för att vinna i Malmötröjan. Då blir ju spelare som Warg och Forsberg bättre, och stjärnspelare som Rhett Rakhshani som egentligen SKALL göra mål, men inte gör det så mycket som han borde, kompenserar detta med stenhårt arbete och täcker skott. Då vet man att laget går före jaget.. och just det gillar Malmöpubliken!
För precis som borta på stadion där ett stenhårt hemjobb drar ner lika stora applåder som finlir uppskattar man det jobb laget nu gör i Arenan. Att matcherna i hockeyarenan nu dessutom betyder något gör såklart sitt till, ingen risk att någon sitter och somnar där nu.

Växjö nästa i semifinal. Malmö ännu mer underdogs. Men det e klart, hårt jobb, äckligt disciplinerad defensiv och med 12500 engagerade skåningar i ryggen är inget omöjligt. Så vi får hoppas att publiken fortsätter komma till arenan och lyfter laget till nya framgångar. Än så länge har man inte vunnit något.. Jo, publikens hjärta, men än så länge är det bara en riktigt stark prestation att ha slagit ut Frölunda.

Hjärnan säger Växjö – Djurgården i final, men hjärtat hoppas på ännu en sanslös prestation av detta Malmö.

Robert Persson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close