skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Magnus Pehrsson: Bachirou spelar!

Fouad Bachirou spelar med sitt specialskydd för handen, nyförvärvet Isak Ssewankambo kan gå in i truppen direkt och Carlos Strandberg går ännu och väntar på familjens andra barn.

Så är läget i MFF-truppen två dagar före den allsvenska premiären borta mot IF Elfsborg.

– Carlos har inte blivit pappa än, eller han är ju pappa redan, men barn nummer två har inte kommit, berättade Magnus Pehrsson efter dagens träning.

Med den reservationen har MFF-tränaren redan truppen och startelvan nästan klar i huvudet.

Efter bara två dagars träning är Molde-lånet Isak Ssewankambo i hög grad aktuell för att att vara bland de 18 som åker upp till Borås. Framförallt som ett alternativ på högerbackspositionen.

– Vi har valt att låta Isak agera högerback på träningarna. Även om han är mittfältare i landslaget kände vi att det var viktigt att så fort som möjligt få in honom som ett alternativ på den positionen, för han är mer färsk i sitt spel som central mittfältare och på mitten han vi ännu fler alternativ, betonade Magnus Pehrsson.

Och var bestämd i beskedet att Fouad Bachirous (bilden) handskada inte stoppar honom.

– Han spelar!

Dina intryck från Isak Ssewankambos första träningar med MFF?

– Goda! Han är trygg med bollen och fysiskt bra. Sedan är det ju alltid så när man är ny gör man sitt vanliga, men man tänker mer på att göra rätt utifrån den stora bilden och det få spelare som går in och dominerar direkt. Att han passar in och är tillräckligt bra för att vara i den här miljön är dock tydligt.

MFF tränade även idag på konstgräset på plan 9.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close