FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

En MFF-seger som aldrig borde varit i fara

Vi tar det bästa först:

MFF gjorde årets första mål som mycket väl även kan bli årets snyggaste mål. Mattias Svanbergs skott var så snyggt att Björn Ranelid kunde skrivit en roman om bara den träffen – utan att upprepa sig.

MFF tog årets första seger och var stundtals överlägset ett Elfsborg som trots allt såg tätare ut än ifjor då laget släppte in flest mål av alla i Allsvenskan. Därmed har Malmö FF fått en bättre start än guldåret 2017 både poäng- och spelmässigt. Ifjor blev det ju kryss mot IFK Göteborg och en första halvtimme då matchovanan satt bergfast kvar i de himmelsblå fötterna. Nu brann det till direkt. Så pass mycket att MFF borde haft en två- eller tremålsledning istället för 2-1. Arnor Traustason gjorde förvisso mål, men borde gjort minst ett till. MFF hittade hela tiden det perfekta avslutsläget till honom, Det borde gett bättre utdelning.

Sedan blev det sämre. Sista 45 var inte bra av MFF. Elfsborg spelade upp sig, MFF spelade ner sig. Johan Dahlin gjorde en suverän räddning i den 90:e minuten och räddade därmed även MFF:s poäng. Det ska han inte behöva göra i en match där det borde stått 4-1 i paus och MFF trots att man blev sämre i den andra halvleken trots allt hade en hyfsat god koll på händelserna. Men matcher som bara leds med uddamålet har en alldeles egen logik. Trots att MFF dessutom fick spela med en man mer de sista tio minuterna och gjorde defensiva byten kom alltså den där chansen. Som säsongens MFF-spelare so far, Dahlin, parerade.

Hasse Backe satt tydligen i C More och tyckte att Johan Dahlin borde bli uttagen till VM. Själv tvekade han när han fick frågan. Ödmjukhet! Så Markus Rosenberg fick säga det åt honom. Klart att Johan ska med i den truppen.Skillnaden är väl att i MFF måste han vara bäst på att hålla koncentrationen i ett överlägset och bolltryggt lag och klara att mixa enstaka tillfällen av briljans med långa stunder av overksamhet. Det behöver han knappast bekymra sig om i landslaget! Så egentligen passar hans lugna, stabila och trygga stil trots allt bättre i MFF.

På planen var Malmö FF:s dominans begränsad till större delen av den första halvleken. På läktaren var den total och förkrossande i 90 minuter plus tillägg. MFF sålde slut hela sin tilldelade kvot på 3500 biljetter, med undantag av 31. Det syntes, hördes och om laget gjorde en rivstart gjorde klacken det i ännu högre grad.

Tifot – Malmöiter – var snyggt och sången ekade över Borås Arena. Från start till mål. Och Johan Dahlin fick sin rättmätiga hyllning. Markus Rosenberg tyckte förresten att det var extra kul att man sjöng om hans armbåge alldeles efter en situation där han faktiskt inte hade använt den och Joakim Nilsson försökt filma till sig att han gjort det.

– Men det får jag ta…sa Rosenberg med ett stort leende.

Topp 3  MFF:

Fouad Bachirou

Johan Dahlin

Alexander Jeremejeff

Ny säsong. Elfsborg envisas dock fortfarande med att göra som alla lagen i SEF egenttligen är överens om att INTE ska göra och redovisa publiksiffran enligt hockeymodellen antal sålda biljetter. De som sett det jag skrivit tidigare i frågan vet att jag är kluven. Givetvis ska man följa praxis och antal på plats är den rätta siffran. Men jag tycker båda siffrorna är intressanta och borde redovisas. Kan inte vara så svårt. Uppgifterna finns ju.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close