FotbollMalmö FFNyheter

MFF vann U21-derbyt mot HIF

HIF ledde länge med 1-0 och hade chansen att sätta 2-0 på straff, men MFF vände och vann U21-derbyt med 2-1.

Det var först efter 30-35 minuter MFF började få ordning på spelet och ta över. Efter det motiverade laget segern. Innan Felix Konstandeliasz (bilden) 1-1 och Pavle Vagics 2-1-mål kunde . och kanske till och med borde – dock HIF ha avgjort matchen eftersom man även hade ett skott i undersidan av ribban och ett som droppade ner i ribban i den första halvleken och sedan även sköt en straff högt över i den andra halvleken.

1-0-målet gjorde Lucas Hansson på en retur på en frispark i stolpen av Alex Timossi Andersson. Då stod MFF-försvaret och sov.

– Det tog lite tid innan vi kom ur blocken, får man nog säga, konstaterade MFF:s assisterande tränare Andreas Georgson, som har ansvaret för U21-matcherna.

– Vi var inte riktigt skarpa i det vi gjorde. Sedan är de också kompakta och det var svårt att spela igenom dem. Efter en liten justering i vår positionering blev det bättre. Vi fick in Samuel Adrian mer i spelet och det löste upp lite knutar. Det var nog nyckeln för efter det började vi ta över matchen, kunde styra och ställa mer och HIF fick mer ligga på kontring. Tyckte också att de tappade energi efter straffmissen, där försvann nog deras tro på att det skulle gå? Efter det tuggade vi ner dem och skapade rätt mycket chanser, fortsatte han analysen.

MFF startade med fem bänkspelare från premiärsegermatchen mot Elfsborg; Fredrik Andersson, Egzon Binaku, Carlos Strandberg, Bonke Innocent, Isak Ssewankambo och Felix Konstandeliasz. Av dem var Ssewankambo bäst.

– Isak var duktig som högerback. Han ägde sin kant.

Dessutom assisterade han till Felix Konstandeliasz mål och ytterligare ett mål som tveksamt dömdes bort för offside. Å andra sidan kan mycket väl HIF:s avslut i undersidan av ribban alldeles i matchinledningen ha varit över linjen när bollen studsade ner.

Samuel Adrians insats betydde mycket för att matchen svängde över till Malmö FF.s fördel. Med tanke på hur stor del av säsongen Pavle Vagic missade gjorde han också en riktigt vass insats. Mottagningen i fart när han tog med sig bollen på kanten och samtidigt sprang förbi sin back var en läckerbit och sedan sköt han perfekt runt målvakten Kalle Johansson. Allra roligast att se var ändå 17-årige U19-spelaren Yahya Kalleys inhopp. Han kom in med en jäkla energi, körde helikopterfinter och kombinerade farten och energin med kyla och lugn i aktionerna.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close