IK PanternIshockeyNyheter

Stråhle ny sportchef i Pantern – och assistent till Messier

IK Pantern har gjort klart med Viktor Stråhle som ny sportchef och assisterande tränare till Joby Messier, som alltså forsätter som huvudtränare. Avtalet är skrivet på två år.

Viktor Stråhle kommer från Malmö Redhawks där han har varit huvudtränare för J20 Superelit de senaste tre säsongerna. Stråhle har även ett förflutet som tränare i Falu IF där Stråhle både jobbade med juniorer på elitnivå och seniorerna i division 1.

Stråhle har även hunnit med att ansvara för ett hockeygymnasium under två års tid. Trots sin unga ålder (29) har Stråhle varit tränare i sju säsonger och har den högsta tränarutbildningen i Svenska ishockeyförbundets utbildningsstege (ETU Elittränarutbildning). Under sina år i Redhawks fick Stråhle även chansen att ”gästspela” i Redhawks SHL lag både som assisterande tränare under SM-slutspelet 16/17 samt under grundseriespelet.

– Det här är en jätterolig utmaning och att kombinera sportchef- och tränarjobbet är en ny erfarenhet för mig. Jag känner mig både hedrad och inspirerad över att ha fått den här möjligheten. Det är med ett stort engagemang och mycket passion som jag går in i detta nya uppdrag och jag är övertygad om att jag och Joby Messier kommer att komplettera varandra på ett bra sätt och föra IK Pantern mot nya framgångar, kommenterar Viktor Stråhle på Panterns hemsida.

Rekryteringen av Stråhle innebär att Panterns nuvarande assisterande tränare Fredrik Hallberg lämnar klubben. Det gör även Tony Andersson, som gick in som tillförordnad sportchef i höstas. Hans kontrakt med Pantern går ut den 20 april.

– Jag är verkligen entusiastisk över möjligheten att starta en ny säsong med Pantern. Jag har stort förtroende för spelarna som är kvar och kunde inte vara mer nöjd än med den senaste rekryteringen av Viktor Stråhle som går in i vår motiverade och talangfulla ledarstab med bland andra lagläkaren Phillip Bazala. Vi kommer att lägga stor vikt vid detaljer och kommunikation så att alla vet vad som förväntas av dem, säger Joby Messier till Panterns hemsida.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån och IK Pantern

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close