H65 Höör

Lennart Haglunds stipendium till H65 Höör

Handbollsklubben H65 i Höör är årets mottagare av Lennart Haglunds Stipendium.
Sparbanken Skånes ägare Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta delar årligen ut stipendiet på 100 000 kronor till en förening eller person som gjort en betydande insats för den lokala samhällsutvecklingen.

H65 i Höör bildades 1965 och har idag både dam- och herrlag samt en bred ungdomsverksamhet. Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta delar ut Lennart Haglunds Stipendium för fjärde året i rad. Motiveringen lyder:
”Årets Lennart Haglund-stipendium tilldelas handbollsföreningen H65 i Höör som genom sina medvetna satsningar på en bred barn- och ungdomsverksamhet är en förebild för många andra föreningar. Genom engagerade ledare inspireras många unga till en aktiv och hälsosam fritid. Man har idag mer än 500 medlemmar, 22 aktiva lag i seriespel och ett elitlag som blev svenska mästare 2017. Föreningen har på ett fantastiskt vis satt både Höör och skånsk handboll på kartan.”

Stipendiet offentliggjordes på Sparbanksstiftelsen Färs & Frostas stämma i Sjöbo på torsdagskvällen. Stiftelsen är en av huvudägarna i Sparbanken Skåne och även delägare i Swedbank. Avkastningen på aktierna i dessa båda banker använder stiftelsen för samhällsutvecklande ändamål i närområdet.

Om Lennart Haglunds Stipendium
Sparbanksstiftelsen Färs & Frostas styrelse tog år 2015 beslut att instifta ett nytt stipendium kallat Lennart Haglunds Stipendium. Stipendiet har skapats för att hedra styrelseordförande Lennart Haglunds unika gärning inom den skånska bankvärlden under 50 års tid. Tidigare mottagare är Sjöbo Ungdomsorkester, Storkprojektet i Skåne och Hasse & Tage-museet i Tomelilla.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close