FotbollMalmö FFNyheter

Mark Read blir kvar i MFF till och med 2020

MFF har förlängt kontraktet med Mark Read, som är fystränare i klubbens ungdomslag. Det nya avtalet gäller till och med säsongen 2020.

– Det känns jättebra. Jag trivs i staden och det är tryggt för mig personligen med tre nya år här. Vi gör många spännande saker inom styrketräning, kostrådgivning och skadeförebyggande åtgärder. Allt för att bidra till att skapa robusta och atletiska spelare. Det ska vi fortsätta att göra och utveckla ännu mer framöver, säger Mark Read i ett pressmeddelande.

Ben Rosen håller i fysträningen för seniorerna. Mark Read gör motsvarande jobb i U19 och U17, men håller även träningspass veckovis med MFF:s yngre åldersklasser, från P14 och uppåt. Han rekryterades till MFF sommaren 2015 sedan de ansvariga i klubben sett att de egna talangerna som spelade i UEFA Youth League låg efter i fysiken när man mötte de stora klubbarna i Europa. Anställningen av Read – som jobbat i akademierna hos Premier League-klubbarna West Bromwich Albion och Swansea City – har snabbt hjälpt till att förbättra den viktiga detaljen. Numera är de som flyttas upp i seniotruppen bättre förberedda.

– Mark är ambitiös, kunnig och strukturerad i sitt arbete. Han anpassar träningen efter spelarnas fysiska nivå, istället för att bara titta på ålder. Under hans tid i Malmö FF har våra ungdomar tagit stora steg fysiskt. Det är glädjande att vi kan förlänga hans avtal och förhoppningsvis blir han kvar hos oss under en lång tid, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Ole Törner

Foto: Malmö FF

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close