IK PanternIshockeyNyheter

Pantern får behålla Valtteri Ilomäki

IK Pantern har gjort klart med Valtteri Ilomäki för den kommande säsongen.

– Pantern har hela tiden jobbat för en fortsättning med Valtteri och vi är nu mycket glada att ha det klart, säger nye sportchefen Viktor Stråhle på Panterns hemsida.

Backen Valtteri Ilomäki kom till Pantern sent under den gångna säsongen och var en stor tillgång under de tre månaderna han var med i truppen. Den 21-åriga Tamperefödda finländaren har ett förflutet i Ilves U-lag, men har också flera matcher med Ilves A-trupp i Liiga. Valtteri har även representerat Finland i U19- och U20-landslagen.

_ Han var ett stort fynd för oss förra säsongen och jag tror att han kommer att vara en av de bästa försvararna i HockeyAllsvenskan säsongen som kommer. Han är mycket stark defensivt och har kvaliteterna att bidra i vårt Powerplay. Dessutom är han ung och entusiastisk och väl omtyckt av hela laget. Sammantaget gör det honom till ett perfekt tillskott i Pantern, säger tränaren Joby Messier.

– Jag och Joby för kontinuerliga diskussioner angående spelare. Detta ser jag som en förutsättning för att vi ska hitta rätt typ av spelare som kommer passa in i vårt sätt att spela samt i gruppen, betonar Viktor Stråhle.

Valtteri Ilomäki är 21 år gammal och spelade tio matcher i Allsvenskan plus fyra i slutspelsserien för IK Pantern under hösten.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close