BloggarPadelbloggen

Tillbaka på padelbanan

Ja, med hjälp av Anna Svedenhov, min landslagskollega, är jag tillbaka och spelar padel igen vilket inte skulle vara möjligt enligt sjukvården som jag besökte i Malmö. Anna, som är läkare vid sidan av padelspelandet, tyckte dock att råden jag hade fått i samband med mitt framfall var märkliga. Hon samtalade därför med sina kollegor och resultatet av detta har blivit att jag har börjat träna igen.

Jag vill därför rikta ett stort TACK till Anna för hennes omtanke och engagemang att hjälpa mig tillbaka på padelbanan!

Tills vidare blir det endast träning och därmed inga matcher. Jag får i stället inspireras av goda matchminnen som min och Annas vinst mot Hollands bästa par med 2-1 i set i den avgörande lagmatchen om 5-6 plats vid senaste EM. En av mina härligaste padelvinster, eftersom det var mot ett riktigt bra par och dessutom uppträdde den ena holländskan som en riktig ”bitch” på banan. Anna vann för övrigt, tillsammans med Ebba Stedt, den första tourtävlingen i Helsingborg. Mina tips i förra bloggen, att Anna och Ebba skulle vara överlägsna bland damerna liksom att Daniel Windahl och Simon Vasquez skulle vinna herrklassen, blev för övrigt infriade. Ett stort grattis till er alla och till Padel Crew samt förbundet för en trevlig tävling med många välspelade och spännande matcher.

På tal om padelförbundet har det varit roligt att på nära håll följa förhandlingarna som min sambo, Stefan, haft med Euro Finans under senaste månaden. Företaget har ju gått in som huvudpartner för förbundet under kommande fem årriksson och det är ett välbehövligt tillskott till svensk padel. Extra kul att landslagsspelaren, Andreas Pålsson, har varit med och bidragit till att detta avtal kom i hamn. Att Euro Finans vill associeras med padel i Sverige hoppas jag medför att ännu fler företag blir intresserade av att exponeras tillsammans med Sveriges snabbast växande sport.

Det blir ännu en intensiv padelhelg som startar med egen träning med Stefan och vår son Adrian, 2 år, som ivrigt brukar heja på vid sidan av banan. Efter detta pass ska vi, utan Adrian, tillsammans köra en clinic i Lödde på Sportcenter Syd. Vi ska ha en after work träning med damer där fokus bland annat kommer vara taktik vid matchspel, en detalj som är viktig när man vill ta sitt nästa steg i utvecklingen av sitt padelspel. På söndagen går bilen till förbundets regionsamling i Helsingborg med potentiella landslagsspelare till VM 2018 i Paraguay. Träningen leds av förbundskaptenerna Dani Dios och Andréas Johansson samt regiontränarna Joel Christensen och Stefan Thunell, vilket garanterar hög kvalité. Mot bakgrund av min graviditet är jag ej aktuell för landslagsspel, men jag är med som sparring vilket jag ändå ser som bonus. Jag ser verkligen fram emot denna träning och ser den som ett avstamp för EM 2019!

Trevlig padelhelg!
Åsa Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close