IK PanternIshockeyNyheter

VM-aktuell dansk back från Leksand klar för Pantern

IK Pantern har gjort klart med det första nyförvärvet inför nästa säsong. Den 19-årige danske backen Oliver Larsen från Leksand har skrivit på för två säsonger.

Ålborgfödde Oliver Larsen har ett förflutet i både Aalborg och Odense på andra sidan sundet. Oliver har representerat Danmark internationellt i alla U-lag från 16-20 års ålder.

Panterns nye högerfattade back är just nu som debutant uttagen i den danska trupp som fredag och lördag spelar två testlandskamper mot Frankrike inför VM, som i år avgörs på hemmaplan i Danmark.

– Oliver är en ung talang med goda framtidsutsikter. En stor tvåvägsback, med mycket bra förstapass. Oliver är bra på att använda sin storlek när det kommer till det fysiska spelet och har både defensiva och offensiva kvaliteter.
– Vi är väldigt glada över att få en ung talang i den här kalibern till oss i IK Pantern. Oliver kommer få en stor möjlighet att kunna utvecklas i vår miljö, säger sportchefen Viktor Stråhle till klubbens officiella hemsida.

Oliver Joakim Larsen är 19 år gammal kom till Leksand inför årets säsong. Där spelade han både i klubbens J20-lag och i HockeyAllsvenskan. I Allsvenskan blev det totalt 16 matcher och på dem gjorde han två poäng (1 + 1).

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close