skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Appen som sprider sig bland fotbollslagen i Skåne

Actionbilder, reportage, intervjuer, liverapportering och videos.
Nu finns det möjligheter för alla lag att exponera sig själva utåt mer än tidigare. Sportswik erbjuder föreningslivet en app där lagen redan från start har tillgång till spelschema och tabeller och sedan kan fylla på med eget material. Ett slags Facebook – men bara för sport. Varje serie har sin egen sida där spelschema, tabeller och rapporteringen från alla matcher samlas. Appen har också vunnit mark hos olika cuparrangörer, som smidigt får ett redovisningsverktyg som går att kombinera med annat är bara resultat.

Flera skånska föreningar har börjat använda Sportswik.
Ola Leijman är tränare för FC Staffanstorps damlag i innebandy, liksom U17-laget som finns med i samma träningsgrupp.
Vilka nytta har ni av Sportswik-appen?
– Vi promotar alla våra matcher via den. Sedan kör vi liveuppdatering under matchen. Just liveuppdateringen har blivit väldigt uppskattad bland alla runt laget, spelare, ledare, föräldrar och andra supportrar – som inte kan vara på plats. Responsen har varit väldigt positiv.
– Utöver det kan man även lägga ut bilder från matcher/träningar och startuppställningar. Det är både praktiskt och roligt och skapar ett större intresse hos alla som är inblandade.
I takt med att damlaget börjat nyttja Sportswik-appen har fler hakat på.
– Appen är väldigt enkel att använda, lätt att förstå och ta till sig, och härnäst kommer de andra lagen på ungdomssektionen att använda den också.
Se FC Staffanstorp Dam/F17 på Sportswik här.

Stefan Tuvebjer är tränare i Bjärreds P03, ett lag som använt Sportswik-appen i ett drygt år.
– Vi började att använda den när vi arrangerade en ”BIF-cupen”, föreningens egna cup. Jag, och alla andra i laget, tyckte det var ett bra sätt att göra cupen mer levande. Såväl tävlingsledningen som åskådarna kunde bidra med bilder och videos, men vi använde den även som resultatrapporteringsunderlag.
Efter cupen fortsatte P03-laget på inslagen linje.
– Efteråt har vi använt appen i våra seriematcher också, både föräldrar och ledare tycker att det är kul att spontant kunna bidra med material. Mycket för att kunna återberätta för de som inte kan vara på plats under matcherna. Det fungerar jättebra!
– Vi kommer att använda appen vid varje match. Det är ett roligt sätt att rapportera – allt blir lite mer levande kring matchen och killarna i laget uppskattar uppmärksamheten som det ger.
Se Bjärreds IF:s lagsida här.

Skaffa Sportswik – gratis:

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close