skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Åtta mål i seriepremiären för MFF:s U19

Malmö FF fick en kanonstart i den södra U19-allsvenskan. Hemma på hybridgräsytan besegrades Falkenbergs FF med 8-2. Kevin Harletun gjorde de fyra sista målen.

Innan det var avgjort var det dock anfallskollegan Tim Prica (bilden) som syntes mest. Han gjorde 1-0 och 4-2, på straff.

Straffmålet dödade Falkenbergs FF:s hopp om poäng. Efter en mycket bra start som gav en 3-0-ledning somnade Malmö FF nämligen in och skänkte mer eller mindre bort två reduceringsmål före pausvilan.

– Vi hade en rätt lång period där när vi inte alls kan vara nöjda. Högstanivån är väldigt bra, det som än så länge saknas är att hålla nivån uppe hyfsat i 90 minuter. Falkenberg skapade väl inte mycket mer än just de två chanserna de gjorde mål på? Men just då kom de nära och båda gångerna borde vi ha kunnat undvika att ge dem lägena de utnyttjade, konstaterade Roland Larsson, som tränar laget tillsammans med Jeffrey Aubynn.

Hur mycker beror den ojämna nivån på att ni har så många unga spelare i laget?

– Jag tror att det är en stor del av förklaringen. Ibland kan den fysiska skillnaden bli stor. Motståndarna utnyttjar det och under vissa perioder kan det leda till en viss osäkerhet och tvekan.

När MFF fick spelet att flyta var det dock överlägset och mot slutet – mot ett uppgivet Falkenbergsförsvar – även effektivt. Kevin Harletun fick göra 5-2, 6-2, 7-2 och 8-2 mellan minuterna 72 och 88.

2-0 nickade mittbacken Johan Rapp in på hörna och 3-0 gjorde Amel Mujanic efter ett riktigt snyggt genombrott där han dribblade av halva försvaret på vägen fram till läget.

Mathias Nilsson stod i mål och var den ende från A-lagstruppen. I backlinjen hade Albin Sundgren, Johan Rapp, Victor Larsson och Yahya Kalley en rätt lugn dag. Framåt hade Tim Prica och Kevin Harletun en tidig julafton och på mitten sög Melker Nilsson till sig de flesta bollarna och gjorde det bra samtidigt som Amel Mujanic, Amel Crnalic och Patriot Sejdiu kompletterade på ett alldeles utmärkt vis.

I den andra halvleken byttes bland andra 15-årige Oscar Uddenäs in och tog för sig direkt. Han var inblandad i flera farliga situationer framför Falkenbergmålet.

– Oscar Uddenäs och Johan Rapp tillhör numera U19-truppen. De lyftes upp från U17 för någon vecka sedan, berättade Roland Larsson.

Noel Hansson, som fått en hel del speltid i A-laget (mot FC Roskilde och FC Nordsjälland) och i U21 under våren såg matchen från sidlinjen.

– Noel fick en smäll mot ljumskarna senast i U21 och har haft ont sedan dess. Därför kunde han inte spela idag, förklarade Roland Larsson.

Imorgon är det seriepremiär för MFF:s U17. Även den spelas mot Falkenbergs FF. Fast på bortaplan.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close