FotbollMalmö FFNyheter

Franz Brorsson: Vi är tre starka och jämlika mittbackar

Rasmus Bengtsson borta ett tag på grund av en kollapsad lunga. Då kliver Franz Brorsson in i MFF:s backlinje i hemmapremiären. Men själv ser han sig inte som en ersättare.

– Vi har kört mycket med alla backarna under säsongen, nästan så det blivit varannan match. Det är sällan vi haft samma startelva. Jag har haft ett bra snack med Magnus Pehrsson och ser det som att vi är tre starka och jämlika mittbackar. Det kommer att bli många matcher nu fram till sommaren och håller man sig bara skadefri lär man få spela en hel del, poängterar han.

– Det gäller att prestera också. Den som är bäst för matchen och bäst för veckan ska spela. Därför måste man vara på hugget och inte bli frustrerad när man inte blir uttagen. Det har jag inte blivit heller utan jag vet att det gäller att hålla huvudet kallt.

Smällen mot foten som fick honom att stå över en träning i veckan är inget som påverkar längre.

– Jag har kört ytterligare rehab, mycket varmt/kallt och det har känts bra. Det har inte varit någon större svullnad eller ömhet. Det är skönt att veta att jag är matchberedd, säger Franz Brorsson och håller med om att en hemmapremiär mot AIK är en speciell händelse.

– Alltid kul med hemmapremiär. Antagligen blir det fullsatt, så det är en match man sett fram mot. Och så får vi ju möta den eviga tvåan.

– AIK är dock alltid ett tungt lag att möta, det blir oftast uddamålet som avgör. Mycket dueller lär det också bli och det är inget jag har något emot.

Tack vare de senaste dagarnas allt mer vårlika väder har gräsplanen dessutom blivit bättre.

– Med tanke på den långa vintern är den bättre än vi trodde den skulle vara. Den är klart godkänd. Lite gles är den fortfarande, men inte alls hård. Hybriden som vi tränar på har blivit mjukare och det är ingen jättestor skillnad. Men matchplanen är ändå lite mjukare.

Förutom matcherna med MFF har det blivit två EM-kvalmatcher med U21-landslaget, mot Turkiet och Cypern. Franz Brorsson spelade 90 minuter i båda, Sverige höll nollan, vann med 3-0 och 1-0 och mot Cypern var det Franz som avgjorde i den absolut sista tilläggsminuten.

– Även om det inte blivit så mycket spel i MFF de senaste veckorna har jag färsk speltid från de två landskamperna (23 och 27 mars) och då fick jag ett bra besked om formen. Det gick väldigt bra både för mig och laget.

– Och målet var en vänsterslägga upp i krysset. Nästan som Svanbergs mot Elfsborg! Kanske inte riktigt. Men två nollor gav ett bra självförtroende och jag vet var jag står.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close