skanesport_desktop-panorama-1

H43HandbollNyheter

H43 Lund allt närmre division ett – Zoran i känslofyllt avslut

I december 2014 gick H43:s A-lag, med 32 säsonger i högsta serien bakom sig, i konkurs.
Laget lades ner och började 2015 om i division tre som ”H43 Lund”.
Nu står laget inför ett direktkval till division ett mot ett annat gammalt klassiskt lag – Kroppskultur. Ett kval där klubbikonen Zoran Roganovic kan göta sina sista matcher som handbollsspelare någonsin.

Första kvalmotståndet från Skövde avfärdades bestämt i två matcher.
Direktkvalet som stundar gäller bäst av tre matcher och inleds med hemmamatch i Lunds idrottshall den 15 april. Vid en eventuell seger där måste H43 Lund vinna en av två bortamatcher mot Uddevallalaget.
– Det var jättebra tryck i första matchen mot Skövde. Folk verkar vilja att vi ska spela i högre division. Jag hoppas på ännu fler åskådare nu på söndag. Klubben jobbar på att göra ett så bra arrangemang som möjligt så att vi får ett blått hav på läktaren. Många ungdomslag på plats vore perfekt.
Vad vet du om Kroppskultur?
– Jag har ingen bra koll på dagens lag, men det är en förening som gjort en liknande situation som oss. När jag kom till Sverige var Kroppskultur i Elitserien, sedan försvann de.

Hur känslomässigt kommer det att bli för din del att spela detta kval?
– Det betyder jättemycket. Jag ville egentligen inte spela alls innan säsongen, vilket blev det några enstaka matcher. Sedan började säsongen och då kändes det som att jag behövdes och då har jag spelat nästan alla matcher. Jag trivs jättebra med laget även om jag inte kunna träna så mycket jag vill med laget. Många andra i laget har tagit ett stort ansvar. Jacob Anderberg som agerar både spelare och tränare exempelvis, och ja… det är många namn jag kan nämna. Dessutom finns det flera juniorer som tagit stora steg.
Att ett avancemang skulle vara viktigt för H43 är det inget snack om. Både intressemässigt såklart, men även för att säkra upp återväxten.
– Nästa säsong har H43 Lund ett lag i division tre och förhoppningsvis ett lag i division ett. Det ger fina möjligheter för unga spelare att slussas in i seniorhandbollen.
Och du fortsätter väl?
– Nej nej. Jag orkar inte. Dessa kvalmatcher blir de sista i min karriär. Så känns det, avslutar Lunds blåaste 40-åring.
– Åldern är inga problem. Det handlar om tid. Jag jobbar på Polhemsskolan och Dalbyskolan och fler är på gång. Mitt i allt finns min familj. Och det hade varit fantastiskt att avsluta med att ta upp H43 Lund till division ett igen. Klubben hör hemma i högre sammanhang.

Lyssna på Zoran Roganovic i poden ”Hutteboll”:

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close