H43H65HandbollHandbollsbloggenHK BjörnenHK MalmöKävlinge HKLUGI

Mittsexflykten i LUGI & nya personliga ramar

Jag vet få saker som idrottare snedtänder på så mycket som spekulationer i media.
Inte minst felaktiga spekulationer.

Å andra sidan är spekulationer tändvätska för intresset kring sporten. Rentav nödvändigt skulle jag vilja säga, även om handbollen sällan utsätts för några större skvallerrubriker mer än i viss lokalmedia. Vissa klubbar (eller agenter) bidrar ofta själva till det klimatet. Ibland för att få bättre förhandlingssituation, ibland bara för att haussa rent allmänt.

Onödiga spekulationer kan dock undvikas. Nyckelordet är: information.
Information från klubbarna alltså. Regel 1A brukar och ska (enligt mig) vara att man inte kommunicerar ut någonting förrän det är klart.
Men då SKA det också kommuniceras. Åtminstone från en elitklubb. Åtminstone från en elitklubb som vill profiler sina egna spelare så mycket det går.

Därför kan man undra vad fan som pågår i LUGI?

Först försvinner lagets kanske viktigaste spelare den här säsongen, Jenny Carlson.
Hon presenterades av sin nya danska klubb. Men inte ett ord från LUGI.

Sedan kom bomben att Otto Lagerquist lämnar sin moderklubb för HK Malmö. Men inte ett ord från LUGI.

Adam Tumbas kontrakt förlängdes inte. Inte ett ord från LUGI.

Hur mycket mer som händer i LUGI kan vi bara spekulera kring. Och eftersom klubben är ojämnare än en polsk landsväg i sin informationsstrategi finns det uppenbarligen anledning att göra så. LUGI har skickat ut pressmeddelanden förut, de vet hur man ska jobba. Av någon anledning sker det inte nu.

LUGI har tidigare värvat GUIFS:s mittsexa Markus Sjöbrink och redan då stod det i praktiken klart att någon av Otto Lagerquist eller Wickman Modigh skulle lämna klubben. Jakob Wickman Modigh sägs avsluta sin karriär och sannolikt gör han sin sista karriär i LUGI. Det betyder alltså att de vinröda förmodligen behöver plocka in ytterligare en mittsexa – om man nu inte hittar någon i de egna skåpen.

Därför är det märkligt att Otto lämnar (eller tvingas bort?). Han har tagit stora steg framåt denna säsong och kommer inte göra bort sig i HK Malmö. Ärligt talat trodde jag inte att han var så hör bra, men vinern har varit imponerande.

Jag vet.
Informationsbiten sköts många gånger av ideella krafter. Uppdatering av hemsida och sociala medier blir därefter.
Men det är 2018 nu. Den biten är numera obligatorisk – åtminstone för en elitförening.

***

På tal om HK Malmö så misslyckades damlaget med att kvala sig upp till division ett.
Det ska hur som helst bli intressant att följa deras SHE-satsning framöver och jag räknar med att klubben mönstrar ett lag som tar kliven rakt upp nästa säsong.

***

Kävlinges herrar kvalade sig upp i division två – efter åtta år i källaren.
Hatten av.

***

Zoran Roganovic gör sina sista matcher i karriären (tror han själv, vi får väl se…) när H43 ska kvala till division ett mot Kroppskultur.
Samtidigt kommer Farmen att (med högsta sannolikhet) att ställas mot H65 Höör.
Jag skulle nog vilja påstå att de båda Lundalagen tar sig upp en division.

***

Jag är fortfarande förbannad för fiaskot i premiärmatchen och har gett mig själv sockerförbud, alkoholförbud och fyra-träningspass-i-veckan-straff. Det har gått bra så här långt. En hel helg alltså (bortsett från en påskmustgrogg igår).
Inga nedbantningskilon ner hit och dit. Jag måste bara få allmän ordning på den här lökiga kroppen.
Förmodligen ligger jag förkyld, pollenllergisänkt, gravt salongsberusad och totalt utmattad med en chokladkaka i näven på onsdag kväll, men försöka måste man.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close