Nyheter

Otto Lagerquist lämnar LUGI – klar för HK Malmö

Lugis linjespelare och förvarsrese Otto Lagerquist kommer från och med nästa säsong att representera
HK Malmö.

-När vi blev kontaktade angående att Otto framöver gärna vill spela i HK Malmö så fann vi ingen tvekan att inte sätta oss ner och föra samtal. Det stod snabbt klart att vi hade samsyn kring en ung spelares utveckling och då vi ser Otto som en mycket bra så kallad tvåvägsspelare så är vi väldigt glada att kontraktet är i hamn, säger HK Malmös ordförande Jörgen Rasmusson

Otto Lagerquist kommenterar sin övergång.
-Jag har valt Malmö för att jag tror att jag kommer ha stora möjligheter att utvecklas som en tvåvägsspelare i klubben och med Stian som tränare. Jag tror också att det kan vara utvecklande på ett personligt plan att komma till en ny miljö och ett nytt lag. Dessutom är Malmö en klubb med ambitioner som vill utmana i toppen, och det ska bli kul att vara en del av det.

HK Malmös tränare Stian Tönnesen är givetvis också tillfreds med möjligheten som dök upp.
-Otto är en ung men samtidigt ganska erfaren mittsexa, som dessutom är en bra tvåvägsspelare och spelare av den typen växer inte på träd. Han är stor och stark och fysiskt bra. Jag ser stora utvecklings- möjligheter i honom och är övertygad om att han kommer passa bra in hos oss.

Sedan tidigare har LUGI gjort klart med mittsexan Markus Sjöbrink från GUIF. Det har utåt sett varit oklart vem utav LUGI:s två mittsexor som skulle tvingas lämna laget.
Kanske blir det båda? Aftonbladet har nämligen rapporterat att Jakob Wickman Modigh kommer att avsluta karriären.

I HK Malmö kommer Lagerquist att konkurrera med Mattias Quick om mittsexrollen.

LUGI värvar från GUIF

Relaterade artiklar

Back to top button
Close