IK PanternIshockeyNyheter

Axel Blomqvist ett av tre nyförvärv i Pantern

Pantern har gjort klart med ytterligare tre nyförvärv.

Nye sportchefen Viktor Stråhle har skrivit kontrakt med forwarden Axel Blomqvist (bilden) från Osby IK och innan dess Södertälje SK, forwarden William Haag från Vita Hästen och centern Alexander Pettersson som även han hämtas från Vita Hästen.

Osby IK-skolade Axel Blomqvist skrev NHL-kontrakt 2013 med Winnipeg och spelade i WHL, AHL och ECHL mellan 2012 och 2017. När han kom tillbaka till Sverige blev det IK Panterns allsvenska konkurrent Södertälje. Säsongen 2017-18 spelade han 26 matcher i division 2 för Osby IK och gjorde 48 poäng. Men nu varvar han alltså upp igen.

– Vi tror stenhårt på Axel, han känns grymt motiverad. Vi vet också hans potential. Axel är en stor forward som är användbar framför mål i PP. Axel har ett fint spelsinne och kan skapa långa anfall med sin styrka att hålla i pucken, säger Viktor Stråhle till klubbens hemsida.

Stor forward är ingen överdrift. 23-årige Blomqvist är två meter lång och väger in på runt 100 kilo.

Både William Haag och Alexander Pettersson har en bakgrund i Frölunda. 24-årige Haag har redan spelat i Pantern. Innan han åkte över till Michigan State University för att spela College-hockey representerade han Malmökubben säsongen 2012-13. 23-årige Pettersson gjorde 18 poäng (10 + 8) för Vita Hästen förra säsongen och har också haft en tidig utlandssejour. Efter att ha spelat J20 Supererelit med Frölunda gjorde han ett par säsonger i Austin Bruins.i NAHL.

Om William Haag säger Viktor Stråhle:

– Vi får en välskolad hockeyspelare med rötterna i Frölunda. En solid ung spelare med stor arbetskapacitet, stark med pucken och har fina offensiva kvaliteter. Viktor spelar med attityd och kommer passa mycket bra in i vårt sätt att spela hockey.

Och om Alexander Pettersson.

– Alexander Pettersson är en smart och hårt jobbande tvåvägscenter som även kan gå på en kant. Alexander har både defensiva och offensiva kvaliteter och han kommer ta nästa steg i sin hockeykarriär hos Pantern.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close