InnebandyMalmö FBCNyheter

Malmö FBC-spelare kapten i VM-truppen

U-19-landslagets förbundskapten Camilla Granelid har släppt den 20 tjejer starka truppen som ska försvara guldet i VM som börjar i maj. Med i truppen är Malmö FBC:s Madelene Karlsson.

Madelene Karlsson debuterade i innebandyns U19-landslag på hemmaplan i Baltiska hallen under Euro Floorball Tour i november 2017. Som lagkapten förde Madelene laget till en slutseger och nominerades dessutom i turneringen All Star Team. I februari var det dags igen då när Finnkampen avgjordes  i Finland. En vinst och en förlust blev facit då.    

I de båda föregående tävlingarna har truppen bestått av 22 spelare och har inför VM skalats ner till 20 men Madelene behöll sin plats och hon är också fortsatt utsedd till lagkapten.

VM spelas i Schweiz (St Gallen/Herisau) mellan den 2-6 maj. Laget kommer att samlas för ett förberedelseläger i Uppsala den 27:e april.

– Även Jenni Häggström var aktuell för landslaget och finns med på den 30-lista som upprättades innan truppen togs ut. Vid ett återbud kan Jenni eventuellt kallas in. Med tanke på att Jenni var ny i Malmö FBC inför säsongen och gör sin första säsong i SSL var det mycket start att ta sig så långt, berättar Malmö FBC:s klubbchef Mikael Jeppsson.

Foto: Björn Sandberg

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close