FotbollHelsingborgs IF

Carl Thulin tecknar nytt treårskontrakt med Helsingborgs IF

18-årige Carl Thulin har tecknat ett nytt treårsavtal med HIF.

Carl Thulin kom till HIF från Svalövs BK när han var 15 år gammal och gjorde sin tävlingsdebut för klubbens A-lag i februari 2017. Under samma år han hann med ett inhopp och en start i superettan.

18-åringen, som behärskar samtliga positioner i backlinjen men också tidigare spelat på det centrala mittfältet, har nu tecknat ett treårskontrakt som gör att han kommer att följa A-lagets träningsschema men samtidigt vara tillgänglig för spel med såväl U21- som U19-laget.

– Det är verkligen jättekul. Jag har varit uppe mycket och tränat med A-laget så det känns bara bra. HIF betyder jättemycket för mig. Det är här jag fått nästan hela min utbildning på ungdomsnivå. Nu är målet att ta sig in i startelvan och få spela mycket, säger Carl i ett pressmeddelande.

Huvudtränare Per-Ola Ljung ser fram emot att fortsätta arbeta med Carl och hjälpa honom i hans utveckling.

– Mycket glädjande med det nya avtalet. Calle har jobbat hårt för sin möjlighet att ta sig framåt i HIF. Han är grymt ambitiös och har stor förståelse för idrottsmanskapet bakom sin karriär. Han sköter sina förberedelser väl och lägger oerhörd kraft på allt som han själv kan påverka. Det är en attityd som vi gillar och vill premiera. Han är redan nu en duktig spelare och vi hoppas att vi tillsammans hjälper honom i hans vidare utveckling, säger Per-Ola Ljung i ett pressmeddelande.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close