MotorNyheter

I helgen nystartar Gustav Maljas karriär

Efter år av tävlande i formelbil inleder Gustav Malja från Malmö i helgen en ny era i sin racingkarriär. För första gången någonsin kommer han nu till start i täckt bil, när premiären av tyska Porsche Carrera Cup Deutschland äger rum på Oschersleben-banan utanför Magdeburg.

I ett pressutskick beskriver Malja sina tankar och känslor inför premiären.

“Jag är verkligen supertaggad inför den här satsningen. Det känns helt rätt att ha tagit det här steget och det ska bli väldigt spännande att se vart jag står i premiären – min första racehelg någonsin i täckt bil.

Sedan det här blev klart har jag haft en ganska intensiv period. Vi har genomfört ett flertal positiva testdagar och jag känner mig mer och mer varm i kläderna. Mitt team, Project 1, är mycket professionella och vi har hela tiden jobbat metodiskt för att skynda på min utveckling i vad som är en helt ny typ av bil för mig.

Som ny i den här delen av motorsportvärlden måste jag erkänna att jag inte har full koll på konkurrensen. Vi blir 28 förare från tio team till start, men det är svårt att veta vad man kan förvänta sig. Jag räknar inte med att vara snabbast på banan i det här skedet, men jag hoppas vara med och hugga i topp tio – även om inte det heller blir någon lätt uppgift.

Slutligen är jag också glad att få ingå i Porsche Talent Pool, där jag får lite extra stöd av Porsche den här säsongen. Det, i kombination med att jag kommer tävla väldigt mycket i år via mitt dubbla program i Carrera Cup Deutschland och Supercupen, gör att jag bör ha goda möjligheter att utvecklas på ett bra sätt som förare.

Jag känner verkligen att detta är ett nytt och väldigt spännande kapitel i min karriär. Motivationen är på topp och jag kommer ge allt direkt från start!”

Foto: Malja Racing (profil) & Project 1 (action).

Porsche Carrera Cup Deutschland
Deltävling 1 | Oschersleben

Fredag 13 april
Fri träning: 11.00-12.00

Lördag 14 april
Kval: 09.30-10.05
Race 1: 14.45-15.15

Söndag 15 april
Race 2: 11.40-12.10

Motorsport Arena Oschersleben

Längd: 3.696 km
Kurvor: 14
Gustav Maljas Porsche-debut sker på en teknisk bana, som bjuder på en mix av snabba och långsamma kurvor. Att hantera trafik, framför allt på kvalet, blir viktigt runt det korta och knixiga varvet.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close