Nyheter

IFK Ystad värvar mittsexa från Skjern

Mads Houmøller, en 19-årig talang från Skjern Håndbold, är nästa spelare att bli klar för IFK Ystad.
Mittsexan är född 1998 och har tränat med Skjerns A-trupp i två säsonger och gjort ett 15-tal inhopp i
ligan och i Champions League.

Mads är en 191 cm lång och 102 kg tung tvåvägsspelare, skolad som trea i ett 6-0 försvar och duktig på att fånga bollen i anfall även om hans styrkor än så länge främst är i försvarsspelet.
IFK Ystad beskriver Mads som “en oerhört träningsvillig och ambitiös kille som känner att han nu behöver få speltid för att utvecklas ytterligare. Konkurrensen med norske landslagsmannen Bjarte Myrhol på mittsex har dock gjort att hans inhopp mestadels koncentrat sig till försvarsspel.”

Kontraktet med Mads Houmøller är skrivet på 2 år.
– Mads Houmöller passar perfekt in i vår strategi för hur vi har byggt truppen med unga hungriga spelare. Han är 19 år, har stor potential och är väldigt ambitiös. Han har varit i en väldigt bra träningsmiljö i Skjern och får nu en rejäl möjlighet att utveckla de erfarenheterna hos oss. Jag har varit och tittat på honom i hans egen träningsmiljö och gillade det jag såg på planen, men framförallt gillade jag människan Mads Houmøller och är övertygad om att han kommer passa väldigt bra in i vår grupp, säger IFK Ystads tränare Kenneth Andersson

Mads Houmøller säger själv så här om sitt nästa steg i karriären
– Det har varit en riktigt lärorik tid i Skjern där jag fått vara en del av en superprofessionell klubb och det har varit otroligt inspirerande att ha en läromästare som Bjarte Myrhol. Skjern är ju en toppklubb i Danmark och har spelare från översta hyllan så även om jag tränat med dem har min speltid varit begränsad. Jag känner därför att det är dags att ta chansen att kunna få en större roll så att jag utvecklas mer.
– Min prioritet har varit att komma till den Svenska ligan och jag har haft en väldigt bra dialog med IFK Ystad där jag kan få allt det jag eftersöker. Jag vill kunna träna mycket och vara i en strukturerad och utvecklande miljö där jag ges en möjlighet att växa som spelare. Dessutom verkar Ystad vara en härlig stad med en stor passion för handboll, precis som det är i Skjern.

I och med värvningen av Mads är IFK-truppen snart färdig.
– Vi hoppas dock inom kort också kunna presentera en eller två spelare som går lite utanför vår vanliga strategi, hälsar Kenneth Andersson.

Aktuella odds på svensk handboll.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close