FotbollMalmö FFNyheter

Landslagsspelare ska lyfta MFF:s flickfotboll

Nu jobbar MFF hårt på att få in fler tjejer i Fotbollsskolan.

Därför har klubben rekryterat Frida Nordin och Annika Flärd som nya ledare.

– Att få in duktiga spelare som de unga flickorna kan identifiera sig med och se upp till är en av sakerna jag tittat på för att få in fler tjejer. I den rollen passar Frida och Annika perfekt, säger Per Ågren, som i sin roll som sportchef på ungdomssidan även har ett ansvar för Fotbollsskolan.

Annika Flärd har en lång historia som spelare och ledare i den tidigare starka dam- och flickfotbollsklubben Husie IF och Frida Nordin hade en mycket framgångsrik karriär i först MFF och sedan LdB FC Malmö. På meritlistan finns även 40 A-landskamper.

– Fridas MFF-anknytning är givetvis ett extra plus, betonar Per Ågren.

– Jag har spelat fotboll i nästan hela mitt liv och tycker att det ska bli kul med en ny utmaning. Jag har själv barn i den åldern och tycker att det ska bli roligt att få vara med att utveckla dem. De här barnen är framtiden, säger Frida Nordin i ett pressutskick.

Målet är att redan till våren få igång en tjejgrupp på mellan 10 och 20 spelare i åldrarna 6-9 i Fottbollsskolan. Förutom att förstärka på ledarsidan med Frida Nordin och Annika Flärd har MFF nyligen genomfört ett par andra åtgärder som ska hjälpa till i rekryteringen.

– Vi har förlängt anmälningstiden med en vecka för tjejerna eftersom vi kom igång lite sent.

– Sedan har vi gått ut på alla skolorna i området kring Stadion och även bort mot Kroksbäck och Holma. Vi har även inlett ett samarbete med MKB, som hjälper till med informationen. MFF vill absolut inte gå ut och ta spelare som är aktiva i de övriga klubbarna eller som kan bli det. Vårt mål är att få in nya spelare till flickfotbollen, säger Per Ågren.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close