InnebandyMalmö FBC

Nytt landslagsuppdrag för Malmö FBC:s Ellen Rasmussen

Damlandslagets nya förbundskapten Åsa Karlsson har tagit sin första trupp.
22 spelare är uttagna till fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour 27-29 april, där Sverige möter Finland, Schweiz och Tjeckien.

Det här blir damlandslagets första matcher sedan VM-guldet i Bratislava i december. Även för Åsa Karlsson som förbundskapten, en roll hon tog över efter Andreas Lundmark efter VM. Damlandslaget har de senaste två säsongerna använt sig av en 1-2-2-uppställning, vilket har varit oerhört framgångsrikt. Det kommer nu Karlsson fortsätta utveckla.

Sveriges trupp till EFT:

Målvakter
Amanda Hill, KAIS Mora IF
Matilda Wirthig, IBK Dalen *

Utespelare
Klara Molin, IK Sirius FBC
Cornelia Fjellstedt, IKSU
Alice Granstedt, IKSU
Stephanie Boberg, Pixbo Wallenstam IBK
Moa Tschöp, Täby FC IBK
Isabell Krantz, Pixbo Wallenstam IBK
Ellen Rasmussen, Malmö FBC
Emelie Wibron, IKSU
Amanda Delgado Johansson, IKSU
Sofia Joelsson, IKSU
Johanna Hultgren, IKSU
Anna Wijk, KAIS Mora IF
Lisa Andebratt, Pixbo Wallenstam IBK
Julia Croneld, Täby FC IBK *
Karin Nygren, Västerås Rönnby IBK*
Gabriella Strandberg, Jönköpings IK *
Anna Wiman, Linköping IBK
Anna Moberg, Endre IF
Elin Björkman, Västerås Rönnby IBK
Elin Gabrielsson, Endre IF

Åsa Karlsson:
– Visst är det läge att prova lite nytt och testa spelare som har visat god form i sina klubblag under säsongen. Men truppen består även av en stomme som är supertaggade på att köra vidare och representera Sverige, det finaste uppdraget man kan ha både som spelare och ledare, enligt mig. Den här EFT:n tillsammans med kommande student-VM i sommar är ypperliga tillfällen att titta på nya och nygamla spelare inför kommande säsong. Där väntar ett VM-kval som bara ska klaras av innan siktet åter riktas mot VM i Schweiz i december 2019.
– Vi kommer att fortsätta med det system vi påbörjade för två år sedan. Vi kommer att finjustera lite och även titta på lite olika detaljer i vårt spel som gör att vi fortsätter att utveckla det över hela banan. Något nytt ska vi nog kunna hitta på innan det är dags för VM.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close