FotbollMalmö FFNyheter

Oscar Lewicki är bekväm med mittbacksrollen

Behövs det har Oscar Lewicki inga som helst problem med att spela mittback.

Och inte bara som vikarie.

– Jag ser mig ju främst som en mittfältare så klart. Men skulle Magnus börja vilja spela mig som mittback så accepterar jag det givetvis. Det är inget jag är obekväm med. Istället är jag hur trygg som helst med ett sånt beslut.

Att det väntar ett VM i sommar och en uttagning av truppen där det är som mittfältare han är aktuell påverkar inte.

– Det kan jag inte gå omkring och tänka på. Just nu är jag här med MFF och då blir det viktigast. Landslaget och en eventuell uttagning till VM är en ren bonus. Jag gör det som är bäst för laget här och är det att spela mittback så får det bli så

Om du nu blir mittback mot GIF Sundsvall, hur påverkar det ditt och MFF:s spel?

– Jag blir lite defensivare och vi får en bra uppspelsfot i backlinjen. Och så får jag ligga lite mer i linje.

Du har tidigare sagt att det är enklare att spela mittback, kan du utveckla det?

– Dels måste du spela med mindre risk. Tappar du bollen som mittback är du i princip körd. Du hamnar dessutom i lite färre svåra situationer med bollen om man snackar offensivt. Defensivt handlar det mycket om att ligga i linje och det blir mindre av att vrida på skallen och hålla koll på spelare som kommer bakifrån och täcka av. Du har ofta allting framför dig.

Har det någon betydelse om du får spela till höger eller vänster av mittbackarna?

– Spelar mindre roll faktiskt. Jag kan spela allting.

Mot AIK borta förra året spelade Oscar Lewicki från start som mittback i en fyrbackslinje. Då hade han Felipe Carvalho bredvid sig. MFF vann med 1-0 efter ett sent mål av Carvalho på tilläggstid.

Mot GIF Sundsvall saknar Malmö FF avstängde Franz Brorsson och givetvis även Rasmus Bengtsson, som dock numera fått åka hem från sjukhuset efter sin lungkollaps och idag besökte han lagkamraterna.

– Han var här och hälsade på idag och det var verkligen kul att se honom, säger Oscar Lewicki.

Malmö FF flyger upp med 19 spelare till Sundsvall. I truppen ingår även lärlingen och mittbacken Hugo Andersson. Plus Behrang Safari, som också kan spela mittback.

– Jag sa redan på presskoferensen efter AIK-matchen att vi har två alternativ; Oscar Lewicki och Behrang Safari och sedan även ett med Hugo Andersson, som kanske inte var lika troligt. Det gäller fortfarande, konstaterar MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close