FotbollKristianstads DFFKristianstads FCNyheter

Så blir invigningen av Kristianstads fotbollsarena

14 – 15 april invigs Kristianstads fotbollsarena med en helg full av idrott. Lördagen rivstartas med två Skånederbyn i fotboll. På söndagen blir det öppet hus där besökarna får kika runt i anläggningen och testa den nya hybridgräsplanen.

Kristianstads arenaområde växer fram på Söder. Bygget har sitt ursprung i ett förslag som lokala föreningar lämnade in till kommunen 2013 om hur området runt Kristianstad Arena kunde fyllas med mer idrott. Föreningarna var Kristianstads DFF, Kristianstad FC, Kristianstad Predators, Kristianstads Tennisklubb, KFUM Kristianstad, Friidrottsförening och Åhus Friidrottsklubb. Förslaget bearbetades vidare och i oktober 2016 tog kommunen, föreningarna och entreprenören NCC det första spadtaget på platsen som då fick sitt namn – Kristianstads arenaområde.

Helgen den 14 – 15 april är det invigning för den första färdiga etappen av Kristianstads arena område, som är Kristianstads fotbollsarena. Underlaget på den nya arenan är hybridgräs, där naturgräs är förstärkt med konstgräs. Det innebär att naturgräsets spelkänsla kan kombineras med många speltimmar.
På lördagen invigs arenan av Peter Gerhardsson, förbundskapten för damlandslaget, Pierre Månsson (L), kommunalråd och Jonas Fasth (L), ordförande för kultur- och fritidsnämnden. Efteråt spelas två Skånederyn, först när Kristianstads DFF möter Vittsjö och sedan när Kristianstad FC möter Lunds BK.

På söndagen blir det öppet hus där besökarna kan kika in i läktarbyggnadens omklädningsrum, shop och VIP-utrymmen. Det finns också chans att prova på olika idrotter på den nya hybridgräsplanen. Som grädde på moset kommer Yotube-stjärnorna SkillTwins och visar upp sina makalösa bolltricks! Därefter kan man uppleva amerikansk fotboll, när det nystartade damlaget Kristianstad Predators tar sig an Karlstad Crusaders.
– Utvecklingen av Kristianstads arenaområde betyder mycket för vår stad. Det gläder mig hur industriområdet som låg här tidigare nu har förvandlats till en plats där idrott och lek står i fokus, säger Pierre Månsson, kommunalråd.

Till sensommaren 2018 invigs det resterande innehållet på Kristianstads arenaområde, med den nya idrottsplatsen för friidrott och nya utomhusbanor för tennis och padel. Projektet Kristianstads arenaområde bedrivs som ett så kallat partneringprojekt, där kommunen, föreningarna och NCC samverkar för att fylla området med så mycket idrott som möjligt för budgeten på 166 miljoner kronor.
– Föreningslivet är viktigt för Kristianstad. Föreningarna som lämnade förslaget 2013 har varit med hela vägen och jag hoppas att arenaområdet nu gör så att ännu fler ungdomar hittar till idrotten, säger Pierre Månsson.

Tider och program

14 april
Kl. 13 – Invigning
Peter Gerhardsson som är förbundskapten för damlandslaget inviger arenan tillsammans med Pierre Månsson, kommunalråd och Jonas Fasth, ordförande i kultur- och fritidsnämnden

Kl. 13.30 – Avspark KDFF – Vittsjö

Kl. 16 – Avspark KFC – Lunds BK

15 april
Kl. 10 – 16 – Öppet hus i läkarbyggnaden
Kika in i läkarens omklädningsrum, shop och VIP-avdelning. Ta ditt foto med matchtröja i flashen!

Kl. 10 – 12.30 – Kliv ut på planen!
Prova på olika idrotter på hybridgräsplanen.
Utmana Youtube-stjärnorna SkillTwins i “panna” och se deras makalösa bolltricks!

Kl. 13 Avspark Kristianstad Predators – Karlstad Crusaders
Upplev amerikansk fotboll, när det nystartade damlaget Kristianstad Predators tar sig an Karlstad Crusaders.

Biljetter
14 april – Biljetter köps på www.kdff.nu och www.kristianstadfc.se. Biljett gäller för invigningen och båda matcherna.
15 april – Fri entré!

Relaterade artiklar

Back to top button
Close