FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Sundsvall är ett lag MFF ska och brukar besegra

Sedan GIF Sundsvall återvände till Allsvenskan 2015 har laget mött MFF sju gånger.

En gång i cupen. Då körde MFF över Sundsvall med 4-0.

Sex gånger i Allsvenskan. Av de matcherna har MFF vunnit fem..

Rubbet uppe i Sundsvall: 4-1, 1-0 och 1-0.

Med 2-0 2017 och 3-0 2015 hemma. Enda plumpen kom 2016 när GIF Sundsvall vann med 2-1 på Swedbank stadion. Det var då Sundsvalls målvakt Tommy Naurin gjorde en tokinsats.

Kontentan är i alla fall att GIF Sundsvall är ett lag som MFF både ska besegra och brukar besegra.

Och att det krävs något extra för att det inte ska bli så. Som en spektakulär Tommy Naurin och att matchen kom mitt i en period då det mesta sviktade i Allan Kuhns säsongsupptakt. Sundsvallsmatchen kom direkt efter debaclet i Jönköping.

Frågan är då om frånvaron av två mittbackar i MFF kvalar in för att vara det där lilla extra som krävs för att GIF Sundsvall ska skrälla?

Tror inte det.

Flexibiliteten i MFF-truppen fixar problemet. Att ibland kunna flytta om i positionerna är inte längre en nödlösning utan något som är inbyggt i truppen. Flytta ner Oscar Lewicki och det känns tryggt. Flytta in Behrang Safari och det känns också tryggt. Händer något under matchen kan man sätta in Hugo Andersson, som nu ligger ungefär lika långt framme som Dennis Hadzikadunic när han debuterade och knappast skulle göra bort sig, eller låta Isak Ssewankambo få chansen.

Det här är något som sakta men säkert börjar sätta sig i medvetandet. Minns hela försäsongen när alla – inklusive jag – spekulerade i vad som skulle hända om någon av de givna centrala mittfältarna Fouad Bachirou och Oscar Lewicki skulle bli skadad eller sjuk. När det hände klev Mattias Svanberg in i mitten och gjorde succé.

Jag tror på följande startelva i MFF.

Johan Dahlin – Eric Larsson, Lasse Nielsen, Oscar Lewicki, Behrang Safari – Sören Rieks, Mattias Svanberg, Fouad Bachirou, Arnor Traustason – Alexander Jeremejeff, Carlos Strandberg.

Lewicki som mittback innebär att MFF kan fortsätta att ge Svanberg förtroendet i mitten och satsa på både Rieks och Traustason från start.

Då återstår frågan om MFF ska rotera i laget och ta chansen att vila någon av de etablerade spelarna? Snart kommer Malmö FF att gå in i ett nästan löjligt tätt matchande där det en period kommer att bli sex matcher på 17 dagar. Då måste MFF rotera. Än så länge är behovet inte lika stort, men det kan ändå vara läge att inte starta med Behrang Safari och/eller Markus Rosenberg.

………………………………..

Beslutet att rekrytera Frida Nordin och Annika Flärd som ledare till flickgruppen i Fotbollsskolan är klockrent och kan vara precis det som krävs för att få in de minst tio spelarna i åldrarna 6-9 som krävs för att dra igång redan till våren.

Det är bra för att MFF visar att man menar allvar med att fullfölja årsmötesbeslutet och på nytt starta flickfotboll.

Det är bra för att det är två duktiga ledare.

Och det visar att Per Ågren är ett lyft som sportchef på ungdomssidan. Han tar tag i saker. Titta bara på den positiva utvecklingen av Skånecupen.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close