IK PanternIshockeyNyheter

Fyra nya bitar lagda i Pantern-pusslet

Ytterligare fyra unga och lokala spelare är klara för spel i IK Pantern.

Nya i Panterntruppen är Simon Ericsson, Oliver Olsson, Tim Hultstrand (bilden) och Tony Pappila.

Tidigare i år skrev IKP kontrakt med Filip Lennström och Oscar Eklind. Nu är alltså 19-årige Simon Ericsson, 19-årige Oliver Olsson, 19-årige Tim Hultstrand och 20-årige Tony Pappila också klara för nästa säsong.

I ett pressutskick beskriver IK Pantern spelarna så här:

Simon Ericsson
Tvåvägs-back med bra skridskoåkning. Spelade 3 matcher i SHL och 1 CHL match med Malmö Redhawks samt 9 allsvenska matcher i IK Pantern föregående säsong. Trots sin unga ålder har Simon hunnit med att spela 2 hela säsonger i div 1 med Tyringe En mogen ung kille med ledaregenskaper både på och utanför isen.

Oliver Olsson
En spelskicklig center med stor potential, vann poängligan innan jul med Malmö Redhawks J20 Superelit lag innan Oliver valde att känna på div 1 hockey i Kallinge. Oliver fick även testa på spel i både CHL/SHL med Malmö Redhawks, spelade också 5 matcher i Hvidovre i danska högsta ligan. Oliver spelade också 3 matcher med Team 20 landslaget.

Tim Hultstrand
Tim har sina rötter i Malmö Redhawks. Han har vunnit målvaktsligor i J20 Superelit, vunnit SM-Guld med U16 och tagit brons i J18 Elit med just Redhawks. Tim har representerat svenska landslaget de 2 senaste säsongerna med såväl U19 och U20. Senast kommer Tim från Skövde där han stod för en stark säsong. En lugn och harmonisk kille med en stor potential, Malmö signade Tim på ett SHL kontrakt säsongen 16/17.

Tony Pappila
En skridskostark, hårdskjutande forward med en stor portion arbetsmoral. Tony kan ta nästa steg i sin utveckling hos IK Pantern. Förra säsongen blandades spel i Västervik i hockeyallsvenskan med Lindlöven såväl som Kristianstad IK. Gjorde flest mål i hela J20 Superelit top 10 säsongen 16/17 samt bäst plus minus statistik i hela ligan

Strategin att värva unga spelare som tränaren Joby Messier och sportchefen samt assisterande tränaren Victor Stråhle ska utveckla är ett medvetet val av Pantern, vilket klubben också betonar i utskicket:.

“Utmaningen i att gå från en bra ung talang till professionell nivå är något Joby Messier är van vid, hans erfarenhet av att bygga framgångsrika idrottare är inte direkt okänd. Bland annat har Joby arbetat med Athol Murray College of Notre Dame i Kanada, en skola med fantastisk ungdomsutveckling och en stark kanal för spelare in i NHL. Viktors erfarenhet av att arbeta med unga talanger och hans kunskap om kommande generations spelare är en perfekt kombination med Joby Messier och för IK Pantern framåt.”

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close