BK HöllvikenFotbollVellinge IF

Höllviken vände och vann – seger mot Vellinge i kommunderbyt

​Årets första kommunderby mellan BK Höllviken och Vellinge IF är avklarat. Det blev en hemmaseger med siffrorna 4-3.

Höllvikens idrottsplats bjöd på ett stålande väder (förutom den hårda sidovinden) när årets första kommunderby i Vellinge skulle avverkas. Drygt 400 åskådare på plats och ca 10 grader i luften.

Bägge lagen kommer från en seger i den första omgången. Höllviken vann borta mot Staffanstorp United med 6-0 medan Vellinge vann stabilt hemma mot Åkarps IF med 5-0.

Vellinge IF var det starkaste laget inledningsvis och tog också tidigt när Magnus Carlsson satte 0-1 bakom Höllvikens målvakt Oskar Norstedt. Ledningen varade inte länge för kvällens bortalag, för väl efter en kvart spelad kvitterade Höllviken till 1-1 när Samir Diaz satte säsongen andra mål.

Det var Vellinge som ägde mest boll på mitten, men trots detta så skapades det inte många heta chanser under första halvlek. Gästerna drabbades även av en målvaksskada i den 30:e minuten när Marcus Eskilsson fick lämna planen. In kom istället Linus Lindsjö.

Vellinge var snabba i sina omväxlingar och detta var något som man utnyttjade i den 32:e minuten när Richard Henriksson satte 2-1 för Vellinge.

Ett derby ska alltid sluta jämnt, och precis innan första halvlek var över fick Höllviken in en kvittering när Ajdin Fatic satte 2-2.

Andra halvlek var likt den första. Det var Vellinge som hade mest boll på mitten, men andra halvleks första mål stod Höllviken för. Drygt en kvart in i andra halvlek kommer Kojo Annor helt fri mot Linus Lindsjö och kan enkelt placera in matchens femte mål, 3-2.

Ett derby är alltid ett derbyt och en del heta känslor bjöds ute på planen där domaren Toni Lazarevski delade ut en del varningar. Vissa var värda det, andra inte.

Men dryga kvarten kvar av matchen tilldöms Vellinge en straff efter en väldigt grötig situation i straffområdet. Det kom en del protester från Höllvikens spelare, men Toni Lazarevski var bestämd och straff blev det. Även om man själv befann sig ca tio meter från situationen så är det svårt och säga om det var straff eller inte. Straffen satte Richard Henriksson enkelt och 3-3 i matchen var ett faktum.

Att det är tidigt på säsongen märks i slutet av andra halvlek. Spelarna blir trötta och det glöd som fanns tidigare under matchen saknades i slutet av matchen. Visst, den hårda sidovinden kan påverka en del.

När man trodde att det skulle bli ett delat poäng på Höllvikens IP kommer avgörandet när Filip Sörensen sätter 4-3 bakom Linus Lindsjö och Höllviken tar därmed sin andra raka seger.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close