Nyheter

Ludde het när Jägersro kör Jackpot-V75:a

Lutfi Kolgjini har vunnit det mesta i Sverige. Men aldrig finalen av Olympiatravet. Det grämer honom.
– Olympiatravet och Elitloppet, jag har varit två i båda. Men det är de två enda stora lopp i Sverige som jag saknar på meritlistan.

Den där förargliga nollan i Olympiatravet kan spräckas redan i år.
– Dante Boko är så blank och fin, var kanon i ett jobb förra veckan [tillsammans med Rajesh Face] och jag är övertygad om att han kommer att gå bra.
De två senaste storloppen hemma på Jägersro har Dante Boko vunnit. Båda gångerna har han susat till ledningen och sedan varit ohotad den sista biten.
Samma sak igen?
– Jag tror inte att det blir att bestämma tempot sådär lagom i ledningen utan jag har en känsla av att han kommer att dra iväg.
Taktiken?
– Ingen utifrån tar en längd på honom så det blir ledningen.
Får man tro Lutfi Kolgjini är det alltså spets och slut, sen finalen på Åby om två veckor. Tidsmässigt ska det passa perfekt.
– Det känns så och än så länge finns det väl inte något motstånd som direkt skrämmer mig.

Precis som vanligt när det handlar om V75 på hemmaplan så har han laddat rejält. Och han håller nog Dante Boko (lopp 7) som den bästa segerchansen, tätt följde av Rajesh Face (lopp 10).
– Jag har förstås stor respekt för en sådan som Olle Rols, det är lite Tout Ou Rien över honom – kan gå direkt upp i Guld. Men jag har en häst som har kapacitet för den högsta klassen så visst tror jag på segerchans.
Dontbreakthebankås (lopp 8) tror jag också mycket på. Senast körde jag bort honom, trodde inte att den i rygg skulle hinna förbi när det bara var 75 meter kvar. Men min är mer långstegad och inte så tvärspeedig, men det händer inte igen så jag tror att han kan ta revansch.
Men framförallt kan Lutfi Kolgjini ta första steget mot att vinna Olympiatravets final genom att kvala in Dante Boko.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close