IshockeyMalmö RedhawksNyheter

Malmö Redhawks värvar Allsvenskans poängkung

Malmö Redhawks har gjort klart med det första nyförvärvet inför nästa säsong.

Från MODO Hockey hämtar Redhawks hela HockeyAllsvenskans poängkung, Emil Molin. Den 25-årige centern svarade under den gångna säsongen för 51 poäng (23+28) på 52 allsvenska matcher.

– En väldigt skicklig center som kommer från en jättefin säsong. Emil är en driven kille, som haft en något tuff resa fram till där han är i dag. Det har gjort honom extra driven, han vill ta ytterligare kliv i karriären och vi är övertygade om att han kan göra det i vår miljö. Vi är självklart glada över att han väljer en flytt till oss i konkurrens med flera andra SHL-klubbar, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande.

De kommande säsonger blir inte Emil Molins första i SHL. Redan som 19-åring tog han en plats i och var med om att ta Brynäs till SM-guld 2012.

Vintern därefter bärgade han en silverpeng med Juniorkronorna i JVM 2013, i vilket han var den svensk som producerade flest poäng.

– Det känns jättebra att komma till en så pass stor och fin klubb som Malmö Redhawks. Här känner jag att jag kan fortsätta att utvecklas. Jag tror också att jag kan få chansen att vinna något här och förväntar mig att vi kommer att ha de målsättningarna, säger Emil Molin i pressutskicket.

Kontraktet är skrivet över de två kommande säsongerna.

Foto Bildbyrån

FAKTA / Emil Molin
Center, vänsterfattad
Född: 1993-02-03
Födelseort: Gävle
Läng / vikt: 184 cm / 82 kg
Moderklubb: IK Sätra
Klubbar i karriären: Sätra, Brynäs, Mora, Almtuna, Rögle, Texas Stars, Idaho Steelheads, MODO.
Meriter: SM-guld 2012, JVM-silver 2013, USM-guld 2010, Avancemang till SHL 2015, HockeyAllsvensk poängkung 2018.
Aktuell: Har skrivit på ett tvåårskontrakt med Redhawks och blir klubbens första nyförvärv inför SHL-säsongen 2018-19.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close