FotbollTrelleborg FF

TFF poänglöst på Vångavallen igen

Trots ett tidigt ledningsmål fick Trelleborgs FF inkassera andra raka hemmaförlusten.
Örebro vände till 1-2 – något som kan bli dyra poäng att tappa eftersom örebro av många förväntas bli ett bottenlag, likt TFF.

Efter den inkrigade poängen uppe i Stockholm, mot guldaspiranten Djurgården, klev TFF återigen av planen poänglöst.
Många trodde nog annorlunda en dryg kvart in på första halvlek när Zoran jovanoics hörna, efter att ha fångats in av vinden, landade i ribban. Bollen studsade ut till Deniz Hümmet som kunde störa in 1-0. För övrigt Hümmets första Allsvenka mål någonsin.

Deniz Hummet jublar med Zoran Jovanovic.

Gästerna tog över spelet allt mer och hemmalaget såg ut att kunna gå till pausvila i ledning. Men icke. Alexander Blomqvist kom aningen sent in i en situation när han skulle rensa bort bollen varpå Johan Mårtensson gick i backen.
Straff – och Nahir Besara rullade in kvitteringen.
Straffen var en aning tveksam och möjligtvis kan det ha varit så att Örebros icke utdömda straff några minuter innan kan ha spelat roll i sammanhanget.
– Det är många år sen jag gav upp bedömningen av straffar, morrade Patrick Winqvist till C More och flikade in att de även fick fler gula kort eftersom motstndarna oftare lägger sig ner.

En kvart in i andra halvlek, efter en stunds bra TFF-spel, skulle det bli ännu värre.
På en frispark en bra bit utanför straffområdet drar samme Besara till. Bollen touchar på hans lagkamrat Filip Rogic och ställer Marko Johansson i TFF helt.
1-2, och i praktiken dog matchen för TFF där. hemmalaget som annars var bra med i matchen tappade luften på något sätt och förmådde faktiskt inte skapa en enda riktigt het kvitteringschans. Bäst läge hade kanske Jovanovic på frispark, men avslutet gick en bra bit utanför.

Winqvist:
– Vi gjorde en bra insats och förtjänade inte att förlora. Det känns bittert. Tyvärr gör vi inte mål på våra chanser, samtidigt som de tar tillvara på två fasta situationer. Resultatet speglade inte matchbilden.

2329 personer bevittnade händelserna.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close