MotorNyheter

Fin Porsche-premiär för Gustav Malja

Redan i premiären öppnade Gustav Malja sitt poängkonto i Porsche Carrera Cup Deutschland när han under en lyckad premiärhelg i Oschersleben lade ett stabilt fundament inför resten av säsongen.

Malmöföraren Malja, som i år växlat över till Porsche-racing efter att tidigare ha tävlat i formelbil, fick ett positivt besked i sportbilsdebuten när han slutade åtta respektive sexa bland 29 startande i helgens två race i Tyskland.

Därmed ligger Gustav Mallja på en fin sjätteplats i sammandraget.

– Det här känns verkligen skönt. Allt har varit så nytt för mig den här veckan, och man har funderat en hel del på hur man ligger till. Nu fick jag svart på vitt att jag kan vara med på en vettig nivå direkt från start. Porschen är väldigt kul att köra och jag känner mig verkligen inspirerad inför resten av säsongen! säger Gustav Malja i ett pressutskick.

Trots en lyckad debut känner Malja dock att det fanns mer att ge, framför allt i lördagens tidskval – där han noterades för åttonde bästa tid men drabbades hårt av trafik runt den förhållandevis korta och knixiga Oschersleben-banan.

Farten i kvalet var egentligen riktigt bra, och det mest lovande på hela den här helgen som jag ser det, fortsätter Malja. Jag låg trea där ett tag, men sedan fick jag inte ett enda varv på nya däck – jag hamnade i trafik hur jag än försökte! Det var samma sak på träningen dessförinnan, så vi har fortfarande inte riktigt sett vår fulla potential på nya däck. Det blir något av det mest intressanta att förhoppningsvis få svar på nästa gång.

Malja känner också att Porsche-racingens natur tilltalar honom.

– Det här är en riktigt rolig form av racing och jag älskar verkligen att man kan gå ut och ladda för fullt från första till sista minuten, avslutar Malja. Det gick aldrig i GP2 eller Formel 2, där däcken dog efter ett par varv. Jag har verkligen saknat det. Det är dessutom väldigt utvecklande. Man får möjlighet att verkligen finslipa sin körning varv efter varv, och jobba på de små, små detaljerna. Jag är väldigt glad att jag kunnat komma in i den här världen och jag känner mig mer och mer hemma.

Nästa race för Gustav Maljas del blir också det en premiär, när systerserien Porsche Mobil 1 Supercup drar igång i samband med F1-tävlingen i Barcelona den 11-13 maj. Malja kör under 2018 både Porsche Carrera Cup Deutschland och den än mer prestigefyllda Supercupen, där alla deltävlingar körs ihop med Grand Prix-cirkusen.

Foto: Kraeling-Foto.

MÄSTERSKAPSSTÄLLNING

Porsche Carrera Cup Deutschland
Efter 2/14 race

1: Michael Ammermüller (GER), 50 p.
2: Robert Lukas (POL),  36 p.
3: Dylan Pereira (LUX), 36 p.
4: Henric Skoog (SWE), 22 p.
5: Larry ten Voorde (NED), 21 p.
6: Gustav Malja (SWE), 18 p.

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close