H65HandbollLUGI

H65 kopplade grepp på LUGI

H65 Höör kopplade grepp i SM-semifinalen mot LUGI.
Efter hela 28-21 leder de svenska mästarinnorna med 1-0 i matcher.
– Vi fick de besked vi ville ha, menar H65:s tränare Ola Månsson.

I drygt 20 minuter höll LUGI jämna steg med H65 Höör. Men från 8-8 gjordes ett litet ryck till halvtidssiffrorna 12-10.
– Spelarna följde matchplanen fint och vi fick flera mål på kontring vilket natutligtvis är tacksamt, säger Månsson.

Tidigt i andra halvlek trampade H65, inför en fullsatt hemmahall (650 personer) gasen i botten. Efter drygt tio minuter forcerade Emma Lindqvist in 17-12 varpå LUGI-tränaren Dragan Brljevic tog timeout för att försöka stoppa blödningen.
Utan att lyckas.
H65 fick utdelning i sitt tryckspel och Jannike Wiberg som var tillbaka mellan stolparna hade en fin dag, väl understödd av ett frustande försvar. Tio minuter senare ledde H65 med tio bollar och resterande del av matchen blev en yster glädjedans.

28-21 skrevs segersiffrorna till.
– LUGI satte sina skottlägen i första halvlek. i början av den andra halvleken missade de flera lägen och Jannike räddade. Då kunde vi gå ifrån.
Du spelade mycket 7-6-spel även i ledning?
– Jag är bara fokuserad på vad som kan göra mitt lag bättre och i det här fallet var det så, säger Månsson som med den manövern ofta fick LUGI:s utgrupperade försvar att sjunka ner på sex meter.

Match två spelas i Lund på fredag klockan 19 och match tre i Höör den 25 april.
– Nu ligger pressen på LUGI och vi har sett flera exempel på lag som tar sig samman och presterar när de verkligen måste. Vinner inte LUGI den matchen så måste de vinna två matcher i Höör…
Samtidigt är H65 statistiskt sett bäst just på bortaplan.
– Vi har vunnit alla grundseriematcher under året, liksom en kvartsfinalmatch i Västerås. Naturligtvis känns det bra att ha ett sådant facit i ryggen.

I H65 Höör gjorde Kristin Thorleifsdottir och Evelina Källhage sex mål vardera, tillsammans med Jannike Wiberg och lagkaptenen Sofia Hvenfelt var de bästa på planen.

Foto: Martin Trobäck, kantbilder.se

Relaterade artiklar

Back to top button
Close