Nyheter

Herrlandslaget i innebandy till Höllviken

Sveriges innebandylandslagsherrar kommer till Halörhallen – där det dessutom kan bli en landskamp.
– Höllviken var väldigt sugna på att arrangera ett läger. Jag och Jörgen Hagman pratade ihop oss och de har presenterat ett jättebra koncept. De har varit drivande och pushat för det här. Höllviken är ett härligt ställe att vara på under sommaren, så det är en bra kombination, säger förbundskapten Mikael Hill.

Landslagskalendern för herrlandslaget är släppt. Förutom VM-lägret på Fuerteventura och ett läger på Bosön kommer landslaget även åka på ett läger i Höllviken. Landslagsledningen har valt att lägga om fokusen lite inför VM och kommer ha fler läger och färre landskamper, detta för att fokusera på det egna spelet.
Ett av dessa läger ligger i Höllviken vars herrlag säkert höll sig kvar i SSL senaste säsongen. Ordförande Jörgen Hagmann om lägret:
– Otroligt inspirerande att Svenska Innebandyförbundet valt att lägga sitt kommande landslagsläger hos oss i Höllviken! Vår resa uppåt i seriesystemet har skapat en rejäl innebandyboom och att få hit några av världens bästa spelare samlade tillsammans gör ju att detta intresse får en boost till!
– Vi tycker det känns fantastiskt roligt och stimulerande att få vara värdar för landslagslägret för herrarna. Under fyra dagar får våra ungdomar se några av världens bästa spelare agera på och utanför planen. Att Svenska Innebandyförbundet väljer att lägga sitt läger här längst nere i södra Sverige tycker vi också känns bra med tanke på att innebandykartan “ritats” om i takt med fler lag söderifrån tagit steget upp i SSL.

14-17 juni är datumen som gäller. Eventuellt tillkommer en landskamp.
-Fram till VM har vi lagt om programmet lite grann jämfört med tidigare. Efter EFT i Brno kommer vi endast ha tre landskamper kvar, EFT i Uppsala, tills det är dags för match i Prag. Den stora skillnaden mot tidigare upplägg är att vi kommer att genomföra tre träningsläger på hemmaplan under sommarmånaderna. Ett av skälen till detta är att Finnkampens ändrade upplägg men också att vi vill lägga mer fokus på vårt spel och att jobba med detaljer i lugn och ro vid våra träffar. Sluttampen av VM-uppladdningen kommer att se ut på ett liknande sätt som tidigare med EFT under hösten och VM-läger veckan innan premiären, säger förbundskapten Mikael Hill.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close