skanesport_desktop-panorama-1

FC RosengårdFotbollNyheter

Missar i massor förstörde FC Rosengårds premiär

FC Rosengård fick nöja sig med 1-1 och en poäng i premiären hemma mot Kopparbergs/Göteborg.

Det borde blivit tre poäng.

Men det kunde blivit noll.

Mitt i högen med klara chanser var det nämligen ett självmål som bröt torkan och räddade 1-1 i den 88:e minuten. Fiona Brown lade in ett inlägg mot målet och Göteborgsbacken Taylor Leach satte huvudet i bollbanan så att målvakten Loes Geurts blev helt utan chans att rädda.

Rosengårds kvittering på väg in i målet

Tolv minuter tidigare hade Kopparbergs/Göteborg tagit ledningen med 1-0 när Christen Press sprintade loss i en omställning, vann en mot en-duellen mot Glodis Perla Viggosdottir och vinklade snyggt in bollen bakom en annars sysslolös Zecira Musovic. Det var Press – och Göteborgs – enda riktiga chans på hela matchen.

– Operationen lyckades, men patienten dog eller hur man brukar säga? Vi hade ett övertag i den första halvleken som nog var så stort man överhuvudtaget kan ha mot ett bra lag som Göteborg och skulle givetvis ha skaffat oss ett försprång och avgjort då. Sedan blev det jämnare sista 45, men jag tycker nog att vi var tillräckligt bra och skapade nog med chanser för att motivera ett avgörande då också, konstaterade FCR-tränaren Jonas Eidevall.

– Spelmässigt går det dock inte att vara annat än nöjd. Resultatmässigt är det klart att vi inte är det. Men spelar vi så här är vi redan långt framme, kommer att ta många segrar och blir ett lag för toppen.

Värste chanssumparen var spelaren som normalt sett är mest klinisk och nästan alltid gör mål i premiärer. I den första havleken hade Anja Mittag ett näravslut och ett skott som Loes Geurts kanonräddade och i den andra halveken, när det fortfarande stod 0-0, sköt hon en straff på kraft över ribban. De övriga spelarna delade på tre-fyra nästan lika klara chanser plus en boll i ribban.

Mittag

– Vi får ta med oss det positiva och sedan givetvis kolla på saker som vi kan förbättra. Men det var ett fall framåt från förra året, definitivt, tyckte Caroline Seger och berömde motståndet.

– Göteborg försvarade bra i 90 minuter, höll det kompakt och låg lågt. Sedan har de ju en spelare som bara behöver en chans för att göra mål. Det är unikt så klart och jag tror att Göteborg kommer att få stor nytta av henne. Frånsett det kontrollerade vi dock henne väl hela tiden. Vårt försvarsspel var bra.

Kopparbergs/Göteborg var rejält nervöst i den första halvleken och kom totalt av sig varenda gång FC Rosengård satte in en hård press. Det slutade hela tiden med att man tappade bollen eller spelade bakåt och kom ännu mer under press.

Ett byte redan i pausen när Julia Roddar ersatte Rebecka Blomqvist stoppade dock en del av blödningen och det blev bättre balans i laget.

På Göteborgsbänken satt för övrigt 17-åriga stortalangen Evelyn Ijeh, dotter till den gamle skyttekungen Peter Ijeh i MFF. Hon blev dock aldrig inbytt.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close