FotbollMalmö FFNyheter

Omstart för MFF – utan magsjuk Eric Larsson

Ingen i MFF var nöjd efter poängförlusten i Sundsvall.

– När vi träffades idag kände vi att det blev en slags omstart.

– Hela laget, spelare och ledare var rejält frustrerade efter matchen över att vi inte gjorde det bättre kopplat till att vi trots allt vände matchen och ändå inte vann den sedan. Prestationen var där inte heller, betonade MFF-tränaren Magnus Pehrsson efter dagens träning, som var den första kollektiva efter fredagens 2-2 borta mot GIF Sundsvall.

Söndagens pass blev mer en slags andhämtning i väntan på omstarten.

– Lördagen var ledig. Söndag tränade några, andra var hemma och andra fick behandling. Vi ville heller inte belasta dem med en massa ältande om Sundsvall utan idag startade vi på nytt med sikte på Djurgården. Vi fick en väckarklocka och jag tror egentligen inte att vi behöver mer snack i laget om det.

Vad var det då som gick snett i Sundsvall?

– Försvarsmässigt tappade vi lite av grunderna. I allas huvuden sitter dessutom delar, framförallt i första halvlek, då vi hade en 15-20-minutersperiod där vi gärna vill ha bollen och inte riktigt accepterade att de istället hade den vid mittlinjen utan att hota oss. Istället blev vi stressade och det behövde vi inte vara. Därifrån görs inga mål. Det blev fel i vår bild av hur mycket vi skulle tillåta GIF Sundsvall att ha bollen i ofarliga ytor.

– I andra halvleken blev vi ganska tunga att möta och hade ett bra försvarsspel. I anfallet blev det bra när vi gjorde det vi skulle, men vi var lite inkonsekventa och hade en dålig känsla av att det blev omställningar och hackigt och det handlade om att vi tog en del huvudlösa beslut som ledde till att vi tappade bollen. Då blev helhetsintrycket inte så bra. Det blev väldigt mycket upp och ner till skillnad mot många andra matcher där vi känt att det varit stabilt rakt igenom, Nu blev det för dåligt ibland och då ser man inte det som är bra heller.

Eric Larsson och Markus Rosenberg saknades på dagens träning. Larsson var magsjuk ock riskerar att missa matchen mot Djurgårdens IF. Rosenberg var inne i gymmet, helt enligt planerna.

– Vi har det upplägget numera att Markus vilar helt det första riktiga passet efter en match på konstgräs och det passet var idag, berättade MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson..

På högerbacken får dock nog inlånade Isak Ssewankambo göra sig beredd på att spela från start. Det är en kamp mot klockan om Eric Larsson ska hinna bli frisk, särskilt som MFF tar stor hänsyn till en eventuell smittorisk.

– Helst ska det gå 48 timmar efter de sista symptomen. Om han är okej idag innebär det att vi kanske ändå väljer att köra en individuellt anpassad träning för honom imorgon.

När det gäller Fouad Bachirou väntar MFF på ett besked från en magnetröntgen, men han är inte tillgänglig för spel mot Djurgården. Arnor Traustason kunde dock träna som planerat idag.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close