FotbollLandskrona BoIS

BoIS blåsta på segern – trots två vackra mål

Ett solstänkt Landskrona IP fick se ett inspirerat hemmalag ta emot Örgyte IS. En fin gräsplan och vädergudarnas nåd såg till att förutsättningarna för en bra match var på topp.

Landskrona BoIS tog tag i taktpinnen och såg till att dominera bollinnehavet. Majoriteten av de farligare målchanserna var också till deras favör. Tydligt var att man ville attackera ÖIS via kanterna, men när läge för inlägg gavs, var kvalitén ej närvarande.
Istället för att Landskrona vidhöll sitt spelövertag, gjorde bortalaget ÖIS närvaro sig allt mer påmind. Då BOIS tryckte upp blottade man sig bakåt och gav Örgryte möjligheten att kontra och i då skapa ett par kvalificerade chanser.

I den 38:e minuten fick ÖIS utdelning för sitt uppryckta spel. En välriktad frispark av Diego Montiel hittade David Engström som relativt omarkerad kunde nicka in 1-0 för Örgryte. Tung smäll för hemmalaget som dittills varit det bättre laget.

ÖIS såg ut att gå till pausvila i ledning, men genom halvlekens sista spark kvitterade BoIS. Efter en hörna damp bollen ned utanför straffområdet, framför Alexander Tkacz, som genom en vackert avvägd volley dundrade upp bollen bakom Stojan Lukic i bortamålet. Ett väldigt vackert mål som såg till att höja ögonbrynen på den ditreste Sampdoria-scouten, som skymtades på läktaren. 1-1 i paus förkunnades då domare, Robert Daradic, strax efter målet blåste av den första halvleken.

I andra halvlek kom Landskrona ut starkt och tog åter tag i taktpinnen. Tydligt var att hemmalaget fått smak på mer efter det sena kvitteringsmålet. Ett par farliga chanser senare vann Adi Nalic en nickduell mot två ÖIS-försvarare. Bollen hamnade framför Sadat Karims fötter och denne tvekade inte att dra till på ett och sedermera se sitt fjärde mål för säsongen hamna i maskorna bakom Lukic.. 2-1 och ordningen återställd, enligt majoriteten av de 2349 åskådarna på Landskrona IP.

I takt med att matchen led blev spelet lidande. Närkamperna blev fler och en hel del tuffa situationer blev domare Daradic tvungen att städa upp. Att kvalitén på spelet sviktade var till fördel för bortalaget ÖIS, som åter tog sig in i matchen. Göteborgarna lyckades – på ett mycket märkligt sätt – kvittera på hörna, drygt 15 minuter från slutet. Diego Montiels lågt slagna hörnspark lyckades på något sätt ta sin väg förbi startdebuterande Amr Kaddoura.
Montiels mål såg till att skriva slutresultatet till 2-2.
För Landskrona BoIS måste poängtappet kännas tungt. Visst, man hamnade i underläge, men som dagens prestation var, förtjänade man att gå segrande ur striden.

Efter matchen talade de båda tränarna, Agim Sopi och Thomas Askebrand, om en jämn match. ÖIS-tränaren Askebrand hävdade att “resultatet var rättvist och att matchens utgång kunde slutat på flera olika sätt”. Sopi var inte lika optimistisk i sin beskrivning. “För oss var det två förlorade poäng. Vi förtjänade segern”.
Sopi gav även sin på lagets taktiska prestation: “Vi inledde de första 25 minuterna strålande – dock för få avslut utifrån. Det var starkt av laget att komma tillbaka efter underläge. Idag föll vi på grund av bristande disciplin vid de fasta situationerna. Två tappade poäng”.

Joel Ask

Relaterade artiklar

Back to top button
Close