FotbollMalmö FFNyheter

Magnus Pehrsson: Oavsett situation ska vi alltid vinna

Eric Larssons magsjuka stoppar honom från spel och Arnor Traustasons har för ont i foten. Det innebär att MFF fick gräva djupt i truppen för att få ihop de 18 som åker iväg till bortamatchen mot Djurgården.

– Vi är nu hårdare drabbade än vi varit vid något annat tillfälle under min period som tränare i MFF, säger Magnus Pehrsson.

– På det här viset blir vi riktigt testade. Fast det påverkar inget i vårt upplägg. I MFF ska vi alltid vinna oavsett situation. Det är ett krav vi har inför alla matcher och det är inget som gör någon skillnad nu.

Sedan tidigare saknades Rasmus Bengtsson (kollapsad lunga), Fouad Bachirou (lårskada) och Andreas Vindheim (korsband) i en trupp där man valt att satsa på bara 16-17 etablerade spelare och fylla ut resten av truppen med lärlingar.

Till Stockholm och matchen mot Djurgården åker alla i truppen förutom tredjemålvakten Mathias Nilsson och Laorent Shabani.

Isak Ssewankambo lär få ta högerbackspositionen och Magnus Pehrsson hyllar beslutet att låna in honom från Molde.

– Jag är glad att han kom in i truppen och förhoppningsvis kan han stanna en längre period, även efter sommaren. Nu har han ju även fått en del speltid hos oss med ett långt och ett kort inhopp plus en u21-match.

– Isak är väldigt snabb med en funktionell teknik och kan löpa mycket. Dessutom är han användbar på många olika positioner, vilket vi gärna ville ha. Att det är som högerback vi använt honom mest hittills beror på att Vindhem blev skadad, säger Magnus Pehrsson.

MFF har tagit ut följande trupp: Johan Dahlin, Fredrik Andersson, Egzon Binaku, Behrang Safari, Lasse Nielsen, Hugo Andersson, Franz Brorsson, Sören Rieks, Samuel Adrian, Oscar Lewicki, Bonke Innocent, Isak Ssewankambo, Mattias Svanberg, Felix Konstandeliasz, Alexander Jeremejeff, Carlos Strandberg, Markus Rosenberg och Pavle Vagic.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close