FotbollNyheter

Efter säsongsinledningen: så har det gått före skånelagens topptippade anfallare

Ett par veckor in i april och de svenska fotbollsserierna är i full gång. Även om det är alldeles för tidigt att förutspå vilka spelare som kommer att slåss om titeln som skyttekung i de bägge Allsvenskan och Superettan (minns Kjartansson 2016 som exploderade först i den sjunde omgången och sedan öste in mål), så är det aldrig fel med lite statistik! Vi har tagit en titt på hur formen är bland skånelagens hetaste anfallare.

Carlos Strandberg – Malmö FF: Odds att vinna skytteligan: 9:00

Efter att Strandberg gått mållös i sina sex första matcher i den himmelsblåa tröjan (varav de två första var sena inhopp), så tryckte 22-åringen in en av säsongens viktigaste mål i guldmatchen borta mot Norrköping i oktober. Därefter blev det ytterligare ett mål mot Sirius borta i den näst sista omgången.

Under årets försäsong har Strandberg sett ut att vara i bra form med ett par mål både i cupen och träningsmatcher.

I premiären mot Elfsborg blev det inget spel för Strandberg, och i hemmamatchen mot AIK därefter blev det ett inhopp med drygt 10 minuter kvar. Mot Sundsvall blev det dock spel från start, vilket Strandberg tackade för genom att trycka in 1–1-målet.

Trots att Strandberg bara ligger på ett mål efter tre spelade matcher så håller många spelbolag honom som favorit att vinna den Allsvenskan skytteligan 2018, med ett odds på runt 9.00 (tvåa ligger Jiloan Hammad med omkring 12.00 i odds). Du kan se odds på Allsvenskans skyttekung från olika svenska spelbolag hos Casino Wings.

Deniz Hümmet – Trelleborgs FF: Odds att vinna skytteligan: 102

Att en Trelleborgsanfallare skulle kamma hem Allsvenskans skytteliga 2017 är en riktig högoddsare (laget har bara tagit en poäng på de fyra första omgångarna). Men om det är någon TFF-spelare som ska stå för målgörandet den här säsongen så är det Deniz Hümmet, då Salif Camara Jönsson slitit av hälsenan under försäsongen.

Den MFF-skolade Hümmet värvades till Trelleborg i början av året efter en succésäsong i Gefle 2017 med 12 gjorda mål.

Hümmet gjorde sitt första mål i Trelleborgs-tröjan i Svenska Cupen-matchen mot Åtvidaberg i början av mars. Efter det har det blivit ytterligare ett mål –  i Allsvenskan-mötet hemma mot Örebro (en match som Trelleborg förlorade med 1 – 2).

Som sagt, att Hümmet skulle vara med och slåss om skytteliga-titeln är högst osannolikt. Däremot kan han ha en betydande roll i att hålla kvar Trelleborg i Allsvenskan.

Andri Rúnar Bjarnason – Helsingborgs IF: Odds att vinna skytteligan: 6.00

Helsingborg hade inte någon utpräglad målskytt förra säsongen, vilket definitivt var en av anledningarna till att laget inte lyckades ta klivet tillbaka till Allsvenskan. Bästa målgörare blev Oke Akpoveta med totalt 8 fullträffar, vilket placerade nigerianen på en blygsam 8:e plats i skytteligan.

I år hoppas HIF-fansen dock på ändring, då isländaren Andri Rúnar Bjarnason har anslutit till laget. Bjarnason vann den isländska skytteligan förra året med totalt 19 mål på 22 spelade matcher och förväntningarna på den 193 cm långa anfallaren är därför stora inför årets säsong.

Efter att ha gått mållös i de två första Superettan-omgångarna så lossnade det rejält för Bjarnason i bortamatchen mot IK Frej. Totalt blev det tre mål för islänningen i en match som Helsingborg vann med hela 5 – 1.

Frågan är om Bjarnason kan göra samma succé i Helsingborg som Kjartansson gjorde i MFF? Inte alls omöjligt!

Karim Sadat – Landskrona BoIS: Odds att vinna skytteligan: 10.00

Den bollskicklige Karim Sadat var onekligen en av huvudanledningarna till att Landskrona vann Division 1 Södra förra säsongen och därmed tog klivet tillbaka till Superettan. Nu är det upp till Sadat att fortsätta leverera för att BoIS ska hålla sig kvar i serien.

Hitintills har det sett ljust ut – Sadat har gjort fyra mål på tre spelade matcher och såg på egen hand till att laget tog tre poäng borta mot Jönköping Södra.

Om formen fortsätter att hålla i sig är det inte alls osannolikt att Sadat är med och slåss om skytteligatiteln i Superettan 2018.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close