FotbollMalmö FFNyheter

Felix Konstandeliasz kommer inte att glömma Djurgårdsmatchen

För MFF och de flesta spelarna var förlustmatchen mot Djurgården något att snabbt glömma. Men det fanns ett undantag.

Felix Konstandeliasz har all anledning att komma ihåg den länge, troligen för evigt.

Det var den 19-årige mittfältaren och lärlingens allsvenska debutmatch.

– Jag tyckte att det var jättekul att få göra debut och att det ändå, trots resultatet, kändes bra när jag kom in. Jag var i alla fall med och bidrog lite grann.

Känns det som att du kommit närmare en plats i laget?

– Ja, det tycker jag. Varje dag kämpar jag hårt och har blivit bättre både fysiskt och med bollen. Jag utvecklar mig hela tiden.

Vad är det som saknas för att du ska vara en mer regelbunden truppspelare?

– Det är väl framförallt närkampsspelet. Sedan är det klart att jag kan förbättra allt annat också.

Kör du extra inne i gymmet för att lägga på dig mer muskler?

– Ja det gör jag även om det inte syns. Än.

– Jag försöker hela tiden bli större och starkare och bygga upp mig. Det viktiga är att även om det inte syns så mycket känner jag mig själv starkare i kroppen och då vet jag att jag är på rätt väg. I år har jag heller inte haft några skador utan kunnat komma rätt förberedd till träningarna och köra på.

Debuten kom på högerkanten. Det uppskattade Felix Konstandeliasz.

– Personligen gillar jag att komma fram från den kanten och vika inåt. Det är mer bekvämt för mig.

Inhoppet kom i den 82 minuten vid ställningen 0-2. Det var för övrigt den tredje matchen av de fyra MFF hittills spelat i Allsvenskan 2018 som Felix Konstandeliasz var uttagen i truppen.

Fredagens träning blev lugn.

– Idag var en dag vi kände att vi mest ville ut i solen, röra på oss, få upp humöret och komma på rätt köl igen. Sedan börjar vi jobba mer specifikt inför matchen mot Brommapojkarna på lördagen, sa Magnus Pehrsson.

Då kan MFF-tränaren ha ett bättre skade- och sjukdomsläge. Eric Larsson var med ett tag in på träningen och hade inga besvär efter sin magsjukdom och Arnor Traustason körde för fullt och kände ingen smärta i foten.

Båda ska, om inget oförutsett inträffar, vara redo för spel på måndag. Samma sak gäller Lasse Nielsen, som tvingades bryta matchen mot Djurgården efter att tidigt i den första halveken ha dragit på sig en lårkaka och sedan fått en ny smäll efter en tackling i den andra halvleken.

– Lasse var inne och cyklade idag, men det ser bra ut och har gått åt rätt håll. Lårkakan har släppt och det känns väldigt hoppfullt, berättade Magnus Pehrsson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close