IK PanternIshockeyMalmö RedhawksNyheter

Sohlberg ny målvaktstränare i Malmö Redhawks

Henning Sohlberg blir ny målvaktstränare i Malmö Redhawks SHL-organisation.

29-årige Sohlberg har tidigare varit målvaktstränare och videocoach i IK Pantern i HockeyAllsvenskan och i Redhawks juniorlag. Det senare uppdraget kommer han att fortsätta med. Även under den kommande säsongen ska han närvara vid träningar två gånger i veckan, för att på så sätt säkerställa den fortsatta utvecklingen av klubbens talangfulla målvakter.

– Jag är stolt och glad över att få den här möjligheten, att få chansen i SHL känns väldigt inspirerande. Tillsammans med den övriga ledarstaben hoppas jag kunna utvecklas ytterligare, samtidigt som jag känner mig trygg och förberedd inför säsongsstarten. Jag ser verkligen fram emot att få jobba med en fullsatt Malmö Arena i ryggen, säger Henning Sohlberg i ett pressutskick.

Kontraktet är skrivet på ett år och Henning Sohlberg kommer att tillträda på tjänsten den 1 augusti 2018.

– Henning har gjort ett bra jobb, både med våra juniorer och i Pantern, där han visat att han är en skicklig målvaktstränare. Vi tror mycket på honom och det är en styrka att vi kan lyfta såväl spelare som tränare från våra juniorled. Han har dessutom redan varit med en del runt vårt A-lag och han passar väldigt väl in med vår övriga tränarstab och tillsammans med våra målvakter, kommenterar Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Foto: Bildbyrån

FAKTA / Henning Sohlberg
Målvaktstränare & videocoach
Född: 1988-09-25
Födelseort: Jönköping
Klubbar som målvaktstränare: Skillingaryd, Dalen, Småland (TV-pucken), HV71 (SDHL), Pantern, Malmö Redhawks.
Aktuell: Blir ny målvaktstränare och videocoach för Malmö Redhawks SHL-lag efter att under den gångna säsongen haft motsvarande roll i Pantern samt i Redhawks juniorlag.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close