FotbollLandskrona BoISNyheter

BoIS-poängen försvann i sista minuten

Sex ändringar sedan senaste matchen mönstrade Landskrona BoIS tränare, Agim Sopi, i den elva som ställdes upp mot Degerfors. Ett tiotal ditresta fick se sitt BoIS tappa en 1-0-ledning till förlust på Stora Valla. 

Ja, en stor rotation på spelare jämfört med senaste matchen mot Örgryte IS. I en match som Landskrona BoIS förvisso släppte in två mål på fasta situationer, men som man ändå inte presterade dåligt i – snarare tvärt om. Så många var vi nog som hajade till när en totalrenoverad startelvan att möta Degerfors offentliggjordes.

Spelet inledningsvis var rätt taffligt. Två lag försökte hitta sitt spel och få matchen åt sitt respektive håll. Därmed såg vi en hel del kamp på mitten, och sällan något konstruktivt i offensiv väg. Degerfors stack upp men var för tama i sista tredjedelen. Landskrona ägde större delen av bollinnehavet och stod för de giftigaste offensiva försöken.

I den 25:e minuten skulle dock det första målet komma. Gästande Landskrona jobbade fram en hörna på vilken mittbacken Viktor Svensson kom högst och skarvade in bollen bakom Degerfors målvakt, Dario Miskic.

Efter målet höjdes intensiteten något. Dock var den bristande kvalitén ständigt närvarande. Lagen hade fortsatt svårt att producera ett eget spel, utan litade hellre till långbollar än ett renodlat passningsspel. Publiken på Stora Valla fick efter de första 45 minuterna nöja sig med att ha fått se ett mål och ett spel med mer att önska utav.

När spelarna åter äntrade planen efter halvtidsvilan, var det ett nytt Degerfors vi fick se. Man tog över kommandot från Landskrona och visade att man inte tänkte ge sig utan strid. Som belöning för ett allt vassare offensivt spel lyckades hemmalaget få till en kvittering. Detta efter att lagets nummer 10, Sargon Abraham, runnit igenom på en fin djupledsboll och placerat bollen mellan Viktor Noring och dennes vänstra stolpe.

Målet tog på Landskrona som gick ner sig än mer. Degerfors fortsatte att ta över och man var det bättre laget under den andra halvleken.

Hemmalagets uppryckning kröntes med ett fint 2-1-mål signerat Christos Gravius. Just när kockan tickat upp mot 90 minuter och fjärdedomaren skulle annonsera antalet tillagda spelminuter, snappade Gravius upp bollen utanför Landskronas straffområde. Utan att tveka klippte mittfältaren till ett välriktat distansskott. 2-1 och stort jubel för Degerforsanhängarna.

När klockan nått 93 minuter blåste domare Fredrik Klitte i sin pipa och förkunnade därmed matchen som färdigspelad. Mycket tungt för Landskrona som länge såg ut att klara sig undan med en poäng. Agim Sopi och hans mannar får se till att ladda om inför kommande hemmamatch mot IFK Värnamo.

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close