FotbollMalmö FFNyheter

Rasmus Bengtsson redo att börja träna

Nu har det efterlängtade beskedet kommit. Rasmus Bengtsson är friskförklarad efter sin lungkollaps. Därmed kan MFF-backen börja upptrappningen av träningen med start nästa vecka.

– Lungan är helt läkt och nu blir det som vanligt Ben Rosen som lägger upp ett program för det fysiska. Först inne i gymmet, men Rasmus bör nog kunna vara ute på planen också någon gång innan veckan är över, säger MFF:s fysioterapeut Alexander Nilsson.

Efter det kan det gå snabbt.

– Vi tittar alltid på hur länge de varit borta och i Rasmus fall handlar det ju faktiskt inte om så lång tid.

Beskedet om lungkollapsen kom den 5 april. Några dagar senare kom ett bakslag när lungsäcken började läcka igen varje gång dränet togs bort och han flyttades till en specialistavdelning på Lunds Universitetssjukhus. Men nu är han alltså helt friskförklarad och kan börja träna.

Hur pass lång tid det tar innan Rasmus Bengtsson kan börja spela matcher – cupfinalen avgörs den 10 maj – vill dock inte Alexander Nilsson spekulera i..

– Svaret kan bara bli att vi inte riktigt vet och att det känns fel att spekulera.

Det övriga skadeläget håller också på att förbättras. Eric Larsson är frisk efter sin magsjuka och kör för fullt och Arnor Traustason är fortsatt okej i sin fot.

På lördagens träning saknades däremot Lasse Nielsen. Bedömningen var att rehabiliteringen av lårkakan som tvingade honom att bryta matchen mot Djurgården sköttes bäst inne i gymmet. Det behöver inte betyda att han inte kan spela på måndag mot Brommapojkarna.

_ Även i morgon kan han vara kvar inne i gymmet, men ändå medicinskt redo för match dagen efter. Men det är tränaren som tar ut laget, säger Alexander Nilsson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close