skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTorns IF

Richard Ringhov: Receptet var att bli ännu bättre

Torns IF vann med 1-0 över Ljungskile SK. Därmed har nykomlingslaget tagit tre raka segrar i säsongsinledningen och toppar tabellen i division 1 södra. Tränaren RIchard ”Kalle” Ringhov har en enkel förklaring till framgången.

– Vi är bra och framförallt har vi lyckats bli ännu bättre än 2017.

Han betonar att det var något man började prata om redan i november förra året; att för att klara sig bra i division 1 var man piskade att utveckla i stort sett alla detaljerna i spelet och den individuella skickligheten.

– Det var inte bara önskvärt att bli bättre, det var nödvändigt. Vi var tidigt överens om att skulle vi klara oss behövde vi öka effektiviteten, bli bättre och skickligare på att välja rätt tillfällen att vila med bollen och se till att undvika att tappa bollen vid fel tillfällen. Det har vi lyckats med och det är ett både fysiskt och tekniskt vässat Torns IF i år och det har vi gjort utan att ändra så mycket i laget. Vi har ju till exempel bara två nyförvärv.

– Sedan är det en annan sak att vi kan åka på fyra raka förluster. Inte för att jag tror det, men saker kan alltid hända. De här nio poängen vi redan tagit kan dock ingen ta ifrån oss och jag tycker dessutom att alla de tre segrarna varit rättvisa, betonar Kalle Ringhov.

Målet mot Ljungskile SK kom ett par minuter före pausen och gjordes av Oscar Ahlgren. Efter det fortsatte Torns IF att hålla tätt utan att målvakten Philip Mårtenssons nolla blev hotad vid mer än ett par tillfällen. Ljungskile ville dock ha en straff för hands.

– Straffsituationen vill jag inte ha någon åsikt om. Handssituationer är svårtolkade.

– Men jag vidhåller att vi var bäst och skapade lite mer än de gjorde och nu tror jag att alla i laget känner att de hör hemma på den här nivån och kan prestera på topp. Viktigt eftersom bara två av 20 i truppen har spelat i division 1 tidigare. Men alla är väldigt nyfikna på just hur högt det här kan bära…

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close