FotbollMalmö FFNyheter

Lasse Nielsen: Vi har inte varit tillräckligt bra

Eric Larsson och Arnor Traustason är tillbaka i MFF-truppen. Dessutom tror Lasse Nielsen att chanserna till spel mot BP är goda trots den dubbla lårkakan som tvingade honom att avbryta matchen mot Djurgården.

– Jag fick ju en smäll, inte en bristning eller något sådant. Därför spelade jag vidare efter den första lårkakan. Men när jag fick en ny smäll mot samma ställe i situationen där jag fick det gula kortet var det kört. Då gick det inte längre. Jag satt på cykeln hela pausen för att kunna spela vidare i den andra halvleken, men vi hade förberett oss på vad som behövde göras ifall jag inte skulle kunna fullfölja och när jag blev träffad igen fick vi göra bytet, berättar Lasse Nielsen, som efter det har rebab-tränat för att kunna vara redo för spel mot Brommapojkarna.

– Det är som det är, med lite smärtor och så, men det blir bättre och bättre för varje dag. Jag hoppas ju vara klar och det är fortfarande mer än 24 timmar till avspark. Förhoppningsvis känns det ännu bättre imorgon än det gör nu.

Hur påverkar alla ändringarna i backlinjen?

– Alla som varit med är ju bra spelare, men det är klart att det alltid är bättre att ha lite mer kontinuitet. Fast fotbollen är sådan. Det är ingen ursäkt för att vi inte har vunnit de senaste matcherna. Vi borde ha gjort det ändå.

Tycker du att spelet har varit bättre än resultaten?

– Nej. Om man tittar på matcherna så har vi inte varit tillräckligt bra! Vi har saknat den rätta inställningen som behövs och det är heller inte så att vi har spelat mot lag som varit fantastiskt bra. Matcherna har varit rätt jämna, även den första halvleken mot Djurgården. Normalt har vi i alla fall 10-15, kanske 20 procent mer av spelet än motståndarna.

– Det är dessutom hela laget som inte kommit upp i nivå. Hela laget är med och försvarar, men det är ju även så att vi i försvaret är med i anfallsuppbyggnaden och har ett ansvar för att vi inte skapat lika många chanser som vi brukar göra. Vi ska ta det seriöst och verkligen jobba för att ta de tre poängen, det är inget som kommer av sig själv.

– Jag är helt säker på att vi kommer att göra det mot BP. Ta det seriöst och vinna.

Känns det värre att bli skadad när många andra redan är det?

– Jag vet inte, jag hatar bara att vara skadad och att tvingas stiga av en match. Man vill ju bara köra på och det hade jag gjort också om jag inte fått den andra smällen. Så personligen gör det ingen skillnad om det är noll eller tio andra skador. Fast det är klart att det blir ännu värre om det händer en period när det är tufft för laget. Då vill man ju vara med och hjälpa till. Vinner man alla matcherna är det lite mer lugnt och fint.

Eric Larsson och Arnor Traustason är fullt ut tillgängliga för spel.

Tidigare än väntat dök dessutom Rasmus Bengtsson upp på träningen och hans medverkan i truppen närmar sig.

– Egentligen körde han ett hårdare pass dagen före med styrka och kondition inne i gymmet. Då var pulsbelastningen högre och det såg bra ut. Idag var han med i början på det vanliga passet och kände sig säkert rätt mör. Nu ska vi stegra hans träning under veckan och hela tiden stämma av hur hans kropp reagerar. Lungan är helt läkt, så den medicinska biten är avklarad, berättar MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson.

När truppen på måndagen förbereder sig för matchen mot Brommapojkarna kommer dessutom Fouad Bachirou att genomföra ett eget fyspass inne i gymmet. På schemat står hårdkörning på löpbandet.

MFF-truppen mot BP: Johan Dahlin, Fredrik Andersson, Egzon Binaku, Behrang Safari, Lasse Nielsen, Eric Larsson, Franz Brorsson. Sören Rieks, Samuel Adrian, Oscar Lewicki, Bonke Innocent, Isak Ssewankambo, Mattias Svanberg, Felix Konstandeliasz, Alexander Jeremejeff, Carlos Strandberg, Markus Rosenberg och Arnor Ingvi Traustason.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close